Dansen en springen bij Poppodium Goes

Yellow wint contest Poppodium 2012

Andre Joosse ,

Zes lokale bands die strijden om de eerste plaats, afgewisseld met drie hoofdacts. Ook dit jaar organiseert de jongerenraad van Goes weer een festival. In podium t Beest dit keer, niet op de Grote Markt zoals voorgaande jaren. De populariteit van het festival is er niet minder om, het is gezellig druk in t Beest.

 Van de zes bands die meedoen aan de contest is de enige overeenkomt dat ze uit dezelfde regio komen. Rock, punk en zelfs soul, veel stijlen passeren de revue. De uit drie man bestaande jury heeft Yellow als winnaar gekozen, niet heel verwonderlijk, deze band heeft de meeste ervaring en de gemiddelde leeftijd ligt 10 jaar hoger dan bij de concurentie. Die concurentie bestaat uit Main4, Remote World, The Venues, Steady New Sounds en Seriouz. Bij alle acts is er genoeg publiek te vinden voor het podium. Vooral Seriouz krijgt de zaal aan het zingen met hun cover van Hey Jude. Het beste optreden van deze avond komt toch van Steady New Sounds en niet van de winnaar. De Middelburgse band is elk optreden weer sterker, wie weet waar dit eindigt!

 

Naast de contest zijn er ook drie special acts. Ook bij deze bands lopen de muziekstijlen breed uit. A Polaroid View speelt al vroeg in de avond. met hun catchy poprock bewijzen ze dat ze niet voor niets 3FM serious talent zijn. Misery Kids zorgen voor een hoogtepunt deze avond. Snoeiharde rock zet t beest in beweging. Zowel op het podium als in het publiek wordt hevig gedanst. Ook bij Def P & The Beatbusters is het dansen geblazen, vette ska aangevuld met de raps van Def P, een mooie afsluiter van een fijne avond gevarieerde muziek.