Volop jazz, deel 3: Jazzweekend Bergen op Zoom Volop jazz, deel 3: Jazzweekend Bergen op Zoom

Grote namen en mogelijke verrassingen

, Jos Rouw

Volop jazz, deel 3: Jazzweekend Bergen op Zoom

Grote namen en mogelijke verrassingen

Jos Rouw ,

Vandaag begint het Rabo Jazzweekend in Bergen op Zoom. Met onder anderen Gatecrash, een nieuw kwartet van Anton Goudsmit en een vleugje Blue Note heeft de 37e editie van dit jazzfestival een interessante programmering. Na de namen van de festivals in Middelburg en Terneuzen neemt 3VOOR12/Zeeland ook die van ‘JazzBOZ’ even met je door.

 Blue Note op het Beursplein
Op zondagmiddag kun je luisteren naar Denise Jannah, die in 1995 als eerste Nederlandse jazzmuzikant werd getekend door het vooraanstaande label Blue Note Records. Met haar muziek reisde ze de hele wereld over. Vorige maand verscheen haar album ‘Best of the Blue Note Years’: de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het Beursplein.

Goudsmit, Fraanje, Mahall & Rohrer
Interessant: een nieuw project van de bekende gitarist Anton Goudsmit samen met nog drie degelijke jazzmuzikanten, Harmen Fraanje (piano), Rudi Mahall (basklarinet) en Samuel Rohrer (drums/percussie). ‘Heet van de naald’ zegt de organisatie, en dat klopt: gisteren nam het kwartet een live-album op, dit weekend kun je de muziek gaan ontdekken in Den Enghel. Goudsmit omschrijft de muziek als ‘dromerig en een beetje fladderend’. Dat is nooit weg in het weekend.

 Gatecrash en de winnaars van DuvelVibes
De afgelopen maanden konden muziektalenten op het gebied van genres als jazz, soul en dance meedoen aan de DuvelVibes Challenge. Daarin werden ze uitgedaagd om in één van vier categorieën een bestaand nummer te bewerken tot een cover, remix of andere interpretatie. Iedere categorie kende een winnaar. De Zeeuwse producer en instrumentalist Guido van de Wijdeven won in de categorie Producer/Beats. Net als de andere winnaars stond hij vorige week op het International Jazz Festival in Middelburg, en dit weekend in Bergen op Zoom.
 
Eén van de artiesten die een nummer beschikbaar stelden voor DuvelVibes was Eric Vloeimans. De bekende trompettist zal ook optreden tijdens dit Jazzweekend. Met zijn project Gatecrash is hij berucht in binnen- en buitenland. Jazz, pop en klassiek komen samen, en hoe: da’s een aanrader, zaterdagavond op de Grote Markt.

 Verrassingen in huis
Vanavond kun je op de Grote Markt luisteren naar Giel Beelen, de bekende radioman met een misschien wat minder bekende liefde voor jazz. En er staan meer acts op het programma die het beluisteren waard zijn: onder anderen zangeres Fay Claassen, die haar kwaliteiten bevestigd zag toen ze een Chet Baker Award won, de swingende Rob Mostert Hammond Group, en de jonge talenten van Chubby Louis. Het Jazzweekend in Bergen op Zoom zou zomaar eens een paar verrassingen in huis kunnen hebben.

Ontdek meer over het Rabo Jazzweekend Bergen op Zoom op http://www.jazzboz.nl.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland