Eva Auad zet ’t Beest in vuur en vlam!

Zangeres overtuigt met haar verrukkelijke stem

Ben Willemsen ,

Eva Auad speelt in 't Beest met band. Ze beschrijft haar muziek het liefst als melodramatische pop. Zeker is één ding: Eva’s songs zijn aanstekelijk en haar stem betoverend. De songs varieren van powerballads, groovy, soms bijna jamachtige songs tot catchy uptempo’s.

 
 

Eva Auad werd ineens landelijk opgemerkt door haar deelname aan “The Voice”. De finale haalde ze niet, maar ze hield er wel een platencontract aan over.  Stiekem ben ik blij dat ze de finale niet haalde, want Eva hoort daar helemaal niet thuis. Daar is ze namelijk veel te goed voor! Eva schrijft haar liedjes zelf, en die laat je toch niet verprutsen door een commercieel ingesteld en uitgerangeerd jurylid bij The Voice? Ik ben dan ook erg benieuwd hoe haar cd gaat klinken die op ze op 3 maart presenteert in de Piek in Vlissingen. Eva was in 2007 één van de eerste artiesten die meedeed aan de bandcoaching van Pop Aan Zee en sindsdien treedt ze op met band. 

Vanavond staat ze, met band, in ’t Beest; zeg maar een pre- CD releaseparty. De zaal is nog niet eens open en de eerste bezoekers druppelen al binnen in ’t Beest café, waar de medewerkers de boel nog aan het opstarten zijn. De voorbode voor een gezellig drukke avond. Jong en oud zijn afgekomen op de aankondiging. Eva start iets na negenen om de zaal anderhalf uur lang te voorzien van heerlijke melodieuze groovy soul/R&B/indie en noem maar op, maar ze is voornamelijk puur. Of het nu achter de toetsen is of swingend op het  podium, Eva weet de aandacht van het publiek moeiteloos vast te houden. De set is gevarieerd en is een mooie preview van wat we kunnen verwachten op haar nieuwe cd.