Eerste voorronde Steenworp met Bloodshift als winnaar

Talentenjacht Zeeuws-Vlaanderen met veel jong talent

Martin Hol ,

Afgelopen zaterdag 7 januari was de eerste editie van Steenworp. Deze werd gehouden in de Chillsoos te Westdorpe. Winnaar van zowel de publieks- als de juryprijs was Bloodshift.

                                                                                                                              
De Goese rock and rollers The Venues geven een goede set weg met indierock geinspireerd op de jaren '90 britpop. Een opener van formaat die de lat gelijk op niveau legt.

Julio Melio is 14 jaar jong en een fantastische akoestische finger picking gitaarspeler. Bijna virtuoos bespeelt hij zijn instrument. Zoals de jury opmerkte heeft Julio veel lef om als 14 jarige in zijn eentje dit gitaarspel te brengen. Julio doet dit met veel passie wat te merken is aan de staande ovatie van het publiek.

De glansrijke winnaar van zowel de publiek- als ook de juryprijs van de eerste editie van Steenworp is Bloodshift. Niet heel gek, Bloodshift gaat al iets langer mee dan de andere bands komt uit de regio en heeft al een vaste fanbase, geheel terecht overigens. De band combineert verschillende stijlen metal met punkrock.
 

Afsluiter vanavond is Sios. Geïnspireerd door onder andere Snow Patrol, Kings of Leon en Jason Mraz laat Sios zien wat er gebeurt wanneer een passie voor muziek en plezier samenkomen. Ze proberen een mix te maken van verschillende stijlen en daarmee een geheel eigen sound te creëren, maar deze toch toegankelijk te maken voor een breed publiek. Wat ons betreft niet onverdienstelijk.