Benefietconcerten in Porgy & Bess

Geld nodig voor vernieuwing van interieur, uitstraling en techniek

Martin Hol ,

Vanavond spelen Philip Catherine, Benjamin Herman, Joris Roelofs, Jan Menu, Jasper Soffers, Clemens van der Feen en Hans van Oosterhout in Porgy & Bess. Voor de jazzliefhebbers een erg indrukwekkende line-up van dit benefietconcert.

 

De financiële situatie van Porgy heeft de laatste maanden tot veel acties en reacties geleid. Een petitie, een protestmars en de oprichting van een actieclub. Ook veel artiesten betuigden hun steun en boden kostenloze optredens aan. Nadat eerder deze maand al duidelijk werd dat een groot deel van de Terneuzense gemeenteraadsleden en college van B&W bereid is tot financiële steun, is de Provincie nu ook mee. Ze hebben de unieke situatie van Porgy onderkend door de handen ineen te slaan voor een structurele financiële basis. Hiermee kan Porgy, net als andere podia in Zeeland, onder andere een betaalde kracht financieren die het podium vast gaat managen.
 
Strijden is niet meer nodig, Porgy & Bess blijft. Maar er is ook geld nodig voor vernieuwing van interieur, uitstraling en techniek, vandaar de bijzondere programmering deze weken. Niemand minder dan Freek de Jonge gaf de aftrap voor een serie indrukwekkende benefietoptredens op het gebied van cabaret, jazz, klassieke muziek, blues en literatuur. Benefietavonden die eigenlijk als feestavond betiteld kunnen worden, en zo worden ze ook ingevuld. Vanavond spelen Philip Catherine, Benjamin Herman, Joris Roelofs, Jan Menu, Jasper Soffers, Clemens van der Feen en Hans van Oosterhout in Porgy & Bess. Voor de jazzliefhebbers een erg indrukwekkende line-up.
 
De zaal is zo goed als uitverkocht. Veel van de muziekanten kennen elkaar slechts een uur maar ze spelen en improviseren het dak eraf. Een concert vol met spektakel.