Cd presentatie Skybicycle Cd presentatie Skybicycle

Progressieve en psychedelische rock van Zeeuwse bodem

, Ben Willemsen

Cd presentatie Skybicycle

Progressieve en psychedelische rock van Zeeuwse bodem

Ben Willemsen ,

Twee jaar na de debuut-EP ‘My Machine’ komt Skybicycle met hun eerste full-length album! Aan Brogum de eer om de release party te mogen huisvesten. Het album van Skybicycle “Hours” is een verzameling progressieve/psychedelische rock. 3voor12/Zeeland was erbij voor een (foto)verslag.

 Voordat de mannen van Skybicycle hun nieuwe album presenteren is het eerst de beurt aan de Middelburgse band Capital Sentimental. Hoewel technisch goed en zeer getalenteerd, weet de dromerige en soms chaotische psychedelica de zaal niet echt enthousiast te maken. En dat is jammer, want de heren zetten een uitstekend optreden neer. Als intermezzo staat Zinkzand met hun Rhythm en Stampblues in de zaal, zodat het podium gereed gemaakt kan worden voor Skybicycle.

 

 Skybicycle heeft de cd-presentatie professioneel aangepakt, een geur van wierook vult de zaal en het podium vult zich met een rookgordijn voordat de band opkomt. De muziek van Skybicycle laat zich niet gemakkelijk in een hokje duwen; van rustige ballads tot stevige duistere metal met een psychedelische sound.  En hier zit ook een beetje het probleem, vlagen van Pink Floyd, Led Zeppelin en verschillende metal invloeden worden binnen één nummer gesmeed, maar de overgangen zijn soms wat abrupt. Qua sfeer en muziek doen de nummers mij denken aan Porcupine Tree en Opeth. De uitstraling is van hoog niveau en de nummers klinken veelbelovend voor liefhebbers van progressieve en psychedelische rock. Het album is in ieder geval goed ontvangen door het aanwezige publiek.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland