Back Up door naar landelijke showcase PopSport Back Up door naar landelijke showcase PopSport

Zes Zeeuwse acts strijden in de Spot om finaleplek

, Tekst: Kris Louwerse Foto's: Richard van Belzen

Back Up door naar landelijke showcase PopSport

Zes Zeeuwse acts strijden in de Spot om finaleplek

Tekst: Kris Louwerse Foto's: Richard van Belzen ,

Tijdens de showcase van PopSport Zeeland wist Back Up de jury het best te overtuigen van hun muzikale en creatieve vaardigheden en ontwikkelingen. Op 10 februari lieten in De Spot in Middelburg zes Zeeuwse acts die dit seizoen aan het project PopSport hebben deelgenomen aan publiek en jury horen wat zij in huis hebben.

Uit de acts Raptured, PUNT!, DJ OLI4, Remote World, The Shards en Back-Up koos de jury de jonge poprock band Back Up, bestaande uit Liesanne van Dongen(zang), Jens Wierckx(drums), Jannes van Kaam(gitaar), Tristan van Selm(basgitaar)en Emilian Lock(toetsen). Tijdens het traject hebben ze eigen nummers geschreven en deze overtuigend weten over te brengen aan publiek en jury. De band is grotendeels afkomstig uit Bergen op Zoom, maar wist in oktober toch een plaatsje te bemachtigen in het Zeeuwse PopSport traject. Zij zullen in mei dit jaar in de landelijke finale van PopSport Zeeland vertegenwoordigen, waar ze het opnemen tegen de andere provinciale PopSport winnaars. Daarnaast brengen alle winnende acts een bezoek aan Kytopia, Kyteman's creatieve broeinest, waar ze aan de slag gaan met diverse muzikanten in de aanwezige studio’s en oefenruimtes.

 Er werden ook nog publieksprijzen vergeven, een opname van een professionele videoclip voor de act met de meeste stemmen, ook deze ging zonder twijfel naar Back Up. Daarop volgde The Shards, een hardrock band uit Goes, die duidelijk veel fans bij zich hadden, zij wonnen een professionele bandfotoshoot. 
Vanuit Stichting PopSport worden ook nog wildcards vergeven voor acts die alsnog kans maken om in de finale te komen, in Zeeland werd de eerste wildcard uitgereikt aan DJ Olivier, Olivier Gerretsen uit Middelburg. Ook hij maakte volgens de jury een enorme ontwikkeling door, draait al volop in het clubcircuit en wist in De Spot de voeten van de vloer doen gaan. 
De band Remote World (Goes) viel op vanwege hun doorzettingsvermogen, ondanks dat de drummer wegens een ongelukje met 1 hand moest drummen zetten ze een memorabele show neer, maar vielen buiten de prijzen.

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland