Videoclip nieuwe single Tuxedo Bandido Videoclip nieuwe single Tuxedo Bandido

Zeeuwse band maakt kleurrijk misdaadepos

, Stefan Kuschnig

Videoclip nieuwe single Tuxedo Bandido

Zeeuwse band maakt kleurrijk misdaadepos

Stefan Kuschnig ,

Voor hun nieuwe single Wrong Place, Wrong Time heeft de ambitieuze Zeeuwse band Tuxedo Bandido deze week een videoclip uitgebracht.

 Nou mensen, 2012 kan nu echt beginnen. Het illustere trio is uit de winterslaap ontwaakt met een fraaie videoclip voor hun nieuwe single Wrong Place, Wrong Time. Het nummer staat weer in het teken van de ernstige nonchalance die we ondertussen van de Tuxedo Bandido gewend zijn. De lente komt er aan, Right Time voor precies zo’n een catchy lekker nummer. ‘Wrong Place...’ klinkt als een ongegeneerde pastiche op soundtracks van de vrolijke misdaadfilms van toen, zoals The Italian Job, Ocean’s kweeniehoeveel... Vier Vuisten op Safari, maar met een eigentijdse én eigenwijze insteek. 

Op ‘Corny Island’, waar de band zelf meent te wonen, regeert koning Dean Martin namelijk nog altijd met ijzeren vuist; het volk heeft teveel Martini op om te merken dat’em al een tijdje dood is. Chandler is er een grotere naam dan Shakespeare en de dress code kunnen we met gemak streng noemen. Strak in pak, strakke moves: een band met zoveel visuele flair wil natuurlijk ook graag gezien worden. Hiervoor hebben de heren een Zeeuwse versie gemaakt van de beroemde Beastie Boys ‘Sabotage’ video. Van het spannende plot ga ik uiteraard niet veel verklappen, maar wie van opslagruimtes, bestelauto’s en zwarte kleding houdt komt zeker aan z’n trekken.

 Een MP3 van de single Wrong Place, Wrong Time is nu gratis en voor niets, kosteloos en vrijblijvend te downloaden op tuxedobandido.com.

Tuxedo Bandido is daarnaast binnenkort weer live te bewonderen. Vrijdag 16 maart staan ze in De Pit in Terneuzen. Op zaterdag 24 maart spelen ze tijdens het thematisch bizarre (en deprimerende) ‘Quarter life’ festival (“muzikanten in het tweede kwart van hun leven”?) in De Klomp van Overzande, ook met El Combo, Going Dutch en Inge.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland