Knifefight! doet rondje Zeeland Knifefight! doet rondje Zeeland

Folkband op minitour

, Tekst: Andre joosse Foto's: Niels Davidse

Knifefight! doet rondje Zeeland

Folkband op minitour

Tekst: Andre joosse Foto's: Niels Davidse ,

Maar liefst drie dagen lang is Knifefight! on tour. Niet Europees, niet landelijk, nee, de band is op een Zeeuwse tour. De organisatoren achter Boemtikfest haalden de heren voor de tweede keer naar Zeeland voor optredens in La Strada, Seventy-Seven en een huiskamerconcert op de Middelburgse Korte Delft.

 

Op vrijdagavond begint hun Zeeuwse avontuur in café La Strada in Goes. De Duitse folkband heeft een supportact meegenomen, namelijk Cowboy Poetry. Het is een solo-act van Philipp Dunkel, een ras punkrocker die zijn nummers akoestisch brengt. Zijn optreden komt niet echt los. Hoewel zijn nummers oprecht en gemeend zijn leent zijn schreeuwerige zang zich uitstekend bij een muur van geluid maar niet voor een minimaal optreden als dit.
 
Knifefight! brengt het er succesvoller af, hun melodieuze folk met anarchistische inslag vraagt gelijk de aandacht van de cafébezoekers. Viool, banjo, gitaar en goede vocals, meer is er niet nodig. Achter al hun nummers gaat een verhaal schuil. De niet echt vrolijke verhalen maken net dat extra voor knifefight! Hun eigen nummers afgewisseld met enkele traditionals zorgen voor goede entertainment op de vrijdagavond. Dit is vooral te merken aan de drukte bij de merchandise stand na het optreden.
 
Op zaterdag herhaalt zich het feest in een huiskamersetting. In de Middelburgse Korte Delft spelen de twee acts een onversterkte set. Ze worden voorafgegaan door special act Theo van Theijlingen. Om de katers weg te spelen is er zondag nog een afsluitend optreden in café Seventy-Seven in Middelburg.
 
Vorig jaar speelde Knifefight! ook al in het Zeeuwse. Wat ons betreft volgend jaar weer!
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland