Een geslaagd verjaardagsfeestje met Def Americans Een geslaagd verjaardagsfeestje met Def Americans

Johnny Cash tribute in De Piek

, Tekst: Sandra Burgers Foto's: Jan vanden Berg

Een geslaagd verjaardagsfeestje met Def Americans

Johnny Cash tribute in De Piek

Tekst: Sandra Burgers Foto's: Jan vanden Berg ,

Ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van de ongeëvenaarde country zanger Johnny Cash, vieren we op 26 februari een goed feestje in een uitverkochte Piek. Natuurlijk ontbrak zijn grote hit ‘I walk the line’ niet en de meezing topper van de avond: ‘Ring of fire’. Zonder de gesmeerde tributeband ‘def. Americans’ zou een hommage als dit niet mogelijk zijn. En… zonder deze band en de precies gelijkende Cash-stem van zanger- gitarist Eelco zou ook de sfeer niet half zo country zijn!

 Save my love through loneliness/ Save my love for sorrow / I'm given you my onliness/ Come give your tomorrow…  Voordat deze romantische tekst uit ‘If i were a carpenter ’in een duet met de in nopjesjurk geklede high heeled ‘Carter Sister’ gezongen wordt, gebeurt er iets bijzonders op het podium. Een huwelijksaanzoek. Romantischer kan niet. “Als je dit niet kan begrijpen”, zegt zanger Eelco later in het optreden, “dan snap je echt niets van de liefde”. En zo is dat.

Een stel dat al 19 jaar bij elkaar is – het zijn de Souburgse Dennis en Ingeborg – kondigt op deze manier hun huwelijk aan. “Ik ben vooral Johnny Cash fan, zij is daarin meegegaan”. “We hebben ze vorig jaar gezien, op theatertour” zegt Dennis. “We zouden eigenlijk naar Den Haag gaan dit weekend, maar we zagen last-minute dat ze hier optraden, op de verjaardag van Cash zelf”. “Toen dacht ik ‘dan moet dit maar het moment zijn… ik moet haar toch een keer vragen!!”. Dennis lacht en neemt ondertussen vele felicitaties en bier van bekenden en vrienden in ontvangst. 

 Samen met onder andere rock n’ roll dichter Hans d’Olivat (Tilburg Cowboys) is de band, zoals toekomstig huwelijkspartner Dennis zegt, ook te zien in het theater met het programma The House of Cash’. Hans kan in de drukte van de avond nog nét even tijd maken om zijn rol duidelijk te maken. “Ik ben de dj, in de show dan hé”. “Vanavond ben ik mee om ze aan te kondigen, een speciale avond waar we de verjaardag van Cash vieren”. “Zo gezellig in Vlissingen… en leuk ook dat ze een speciaal een taart hebben om dit te vieren!”. Hans haast zich terug naar de warme zaal. “Ze spelen wel 50 keer per jaar hoor, de mannen”..! Roept hij me nog enthousiast na.

Zangeres Kim, alias Carpenter Sister helpt in de tweede set de swing er goed in te zetten. Met haar Brabantse accent zegt ze gekscherend ‘wa is er Eelco… krijgt ge het warm van mij..? of zijn het de lampen?’. Eelco lacht een schuin grijnsje en zegt droogjes: ‘nee, nee, die lampen, die doen mij niks’ ;-) !!
En zo rolt de gezellige avond naar een einde: met het up-tempo van een goederentrein die raast over een denkbeeldig Vlissingse prairie. En ook met een grapje hier en daar, al dan niet met wat geciteerde humor van Johnny Cash, the countryman himself. If you were a carpenter… and i were a lady……?!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland