Nul Elf Acht presenteert nieuw album Nul Elf Acht presenteert nieuw album

Wervelende hiphopshow in De Piek

, Gijs Kamphuis

Nul Elf Acht presenteert nieuw album

Wervelende hiphopshow in De Piek

Gijs Kamphuis ,

Het is lang stil geweest rond hiphopformatie Nul Elf Acht. Maar nu is de groep terug met het album ‘Halve Literatuur’. Vrijdag werd in een uitverkochte De Piek in Vlissingen de cd officieel voorgesteld aan het publiek. Hiphop leeft in onze provincie, met Walcheren als middelpunt.

Wie zit er nu in welke band of project? Het is op een avond als deze totaal niet belangrijk. De rappers helpen elkaar op albums en singles, doen eens zelf wat of beginnen een los project. Als ze hun ei maar kwijt kunnen. De vorm doet er niet zo toe. De inhoud wel.
Ook bij de jonge Donson. De eerst die deze show zijn tekst mag spitten. Hij heeft er duidelijk moeite mee. Niet met zijn raps maar meer met zijn podiumpresentatie. De reacties zijn wat flauw en de show van deze sympathieke rapper lijkt als een nachtkaarsje uit te gaan. Single ‘Kill Em’ brengt gelukkig nog wat vuur. Aangemoedigd door de MC die de avond aan elkaar praat, Bas De Meijer, alias BDM. Hij rapt ook een paar tracks mee op de beats gemaakt door DJ Tempo-Slow.

Deze DJ verzorgt ook de beats van Bandit en G-tex. Hun geluid is wat rauwer, maar ook hier reageert het publiek nog erg afwachtend. Beide werkten al eerder samen met de hoofdact van vanavond, maar alleen staan ze duidelijk ook hun mannetje. Evenals Lostsun, Algerino & Braz die hierna laten horen wat ze kunnen. Deels doen ze zelf hun ding, deels samen. De vakbroeders zijn lovend over elkaar. Samen sta je sterker, is de redenatie.

Nul Elf Acht, het is een verhaal dat begon in 2001 als 0118-Vier. Van de huidige bandbezetting zijn rappers Neger R de Vries (MC Lay) en Huckleberry Vin (Vinnie) er vanaf het begin bij. DJ Vindictiv verzorgt nu de beats. Iets wat hij ook al eens deed bij rapper Ill Pro. Samen met KD, DJ Optimus en rapper CC (VSOP) verzorgt hij het laatste voorprogramma. De VSOP klassieker ‘Overdosis’, slaat het best aan. Het maakt dat iedereen klaar is voor het gene waar het eigenlijk om draait vanavond.

Nul Elf Acht! Daar draait het om.  ‘Halve Literatuur’ zal later op deze site compleet besproken worden. Nu aleen verslag van de show. En wat voor een show. De heren laten horen dat ze het nog niet verleerd zijn. Het optreden van deze avond is hard en gemeend. De teksten vloeien makkelijk in elkaar over.

Het titelnummer van het nieuwe album wordt meegezongen door de aanwezige fans, als was de plaat al een jaar uit. Ook ‘De Scene’ en ‘Bezeten’, kunnen op bijval rekenen uit het publiek dat steeds uitzinniger wordt. ‘Half Zeven’ wordt een combi met Ill Pro. De reünie wordt compleet gemaakt met de opkomst van rapper Junior, die aan de wieg stond van deze rapgroep, maar samen met KD in 2006 de band verliet. In ‘K.G De Show’, laten ze samen horen dat ze het nog kunnen, samen met Neger R, Vinnie en DJ Vindictiv wordt het een groot feest op en naast het podium.  ‘Tussenstand’ wordt voluit meegebruld door iedereen aanwezig. “Nul Elf Acht is de tussenstand!” De tweede helft is nu echt begonnen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland