The Romance eert Herman Brood in De Piek

The Romance laat de legendarische Herman Brood & His Wild Romance herleven

Tekst: Albert Swart Foto's: Els Swart ,

Op het podium van De Piek in Vlissingen staat The Romance klaar om het jaar 2012 af te sluiten. Danny Lademacher roept “Let’s Rock” en de band gaat er vol tegen aan. Met frontman Stick heeft The Romance een stijlvolle zanger met passie en laat hiermee de muziek van de legendarische Herman Brood & His Wild Romance herleven.

Danny Lademacher & JW van Holland excelleren beide op gitaar en gaan met hun spel en grimassen tot de bodem van de muzikale Brood erfenis. Samen met bassist Rudy Engelbert, die ook in een versie van de Wild Romance gezeten, legt drummer Ramon Rambeaux een stevig fundament hiervoor.
 
Na de drie warming-up covers wordt met het energieke ‘Street’ het eerste Herman Brood nummer ingezet. Het publiek is hier voor gekomen en reageert enthousiast. The Romance klinkt alsof de geweldige live LP 'Cha Cha' uit 1978 op staat, kan ook bijna niet anders met oerlid Danny Lademacher’s karateristieke rock’n’roll gitaarsound.
 
Classics als ’Dope sucks’, 'Cut Me Loose’, 'All The Girls Are Crazy’, ‘Hit’, ‘Still Believe’, ‘Rock’n’Roll Junkie’ worden vol overgave gebracht en gezongen.
 
De toegift begint met een gevoelig flamingo gitaarintro van Danny Lademacher waarna het bekende riffje van ‘Saterday Night’ wordt ingezet. Zanger Stick zingt intens samen met het publiek deze Brood klassieker. Als laatste ‘Doing It’ met het Herman Brood motto Cha Cha!
Na afloop drinken de leden & crew van The Romance nog gezellig een flinke pint met enkele bezoekers in het volle Piek cafe. Wat ons betreft volgend jaar weer!