Ouderwetse swingcrooner Gregory Page in Porgy & Bess

Liz Frencham in voorprogramma

Tekst: Albert Swart Foto's: Els Swart ,

De oorspronkelijk uit London afkomstige crooner Gregory Page was afgelopen zondagmiddag te gast in Terneuzen bij het sfeervolle Porgy & Bess. Zijn muziek doet denken aan de tijd van 78 toeren koffergrammofoons en zijn stem doet vermoeden dat zijn wieg ergens deep down south in de States heeft gestaan. Melancholische liedjes over geliefden en toevallige gebeurtenissen zoals het bezoek dat hij bracht aan zijn vader in Parijs vormen zijn inspiratie. Als tiener was hij onder de indruk van Billie Holiday en de Engelse zanger Al Bowlly die hij hoorde bij zijn grootvader en vormen de basis voor zijn croonerswing.

Met zijn akoestische Gibson gitaar uit 1942 die hij Roger noemt, speelde Page samen met Sky Ladd op piano,  Josh Hermsmeier op drums en Liz Frencham op staande bas, een intieme set op het podium van Porgy & Bess. Drie uur ’s-middags  was voor Page wat aan de vroege kant om te zingen maar na een paar kopjes thee met limoen waren de stembanden gesmeerd om de hoge noten er uit te laten rollen.
 
Het concert opende met de uit Australië afkomstige Liz Frencham op staande bas met de Sting-classic ‘Moon over Bourbon street’. Zij heeft in Australië enkele cd’s uitgebracht die zeker het beluisteren waard zijn, kijk en luister op haar website lizfrencham.com.
 
Na dit verassende intro speelde Page een dwarsdoorsnede uit zijn oeuvre, met songs van zijn nieuwe cd ‘Shine, shine, shine’. Bij de toegift ‘Sleeping dogs’ hielden sommige toeschouwers het niet droog en met staande ovatie vertrok de band van het podium. De uitgestalde cd’s waren binnen no-time verkocht en voor wie dat wilde met handtekeningen van Page & co.