Bettie Serveert vol energie, passie en sympathie

“Doe het zaallicht eens aan, dan kunnen we het publiek even zien, oh ja jullie zien er mooi uit vanavond...!”

Agnes van den Herik ,

Na een goede energieke start met de heren van Mozes and the Firstborn die actief de interactie opzoeken met het publiek, is het aan de leden van Bettie Serveert om de avond verder te vullen met de klanken van hun Alternative Rock. De muziek van Bettie Serveert valt bijna niet te vangen onder een noemer. De leden van de band Carol van Dijk (zang/gitaar) Peter Visser (gitaar), Herman Bunskoeke (Bas), Joppe Molenaar (Drums) gaan dan ook maar voor Alternative Rock of gewoon ‘Bettie-sound’.

Bettie Serveert begint de avond met het nummer ‘Receiver’ van hun nieuwe album ‘Oh, Mayhem!’ dat op 11 januari 2013 uitkomt. Na ongeveer drie nummers is zowel de band als het publiek opgewarmd en kan het echte genieten beginnen.

Een groot deel van de nummers komen van het album ‘Pharmacy of Love’ uit 2010, zoals Love Lee, The Pharmacy en Calling. Daarnaast wordt ook het nieuwe werk van het album ‘Oh, Mayhem!’ vol overgave aan het publiek ten gehore gebracht. Shake her, Sad dog, Tuf Skin en Mayhem zijn hier voorbeelden van. Wanneer Bettie Serveert de eerste klanken van het twintig jaar oude nummer ‘Tom Boy’ inzet, gaat er een gejuich van herkenning door het publiek. 

Na ruim 21 jaar samen zijn, laat Bettie Serveert aan het Bergse publiek zien en horen dat ze nog lang niet uitgespeeld zijn en in staat zijn met veel power, humor en enthousiasme op het podium te staan. Carol van Dijk met haar heldere, krachtige stem trekt het publiek naar zich toe, Peter Visser speelt met veel gevoel en compassie zijn solo’s al dan niet op zijn knieën, Herman Bunskoek geniet zichtbaar en heeft de kalme uitstraling van de bassist die alles overziet en Joppe Molenaar bespeelt ieder nummer zijn drums met zoveel passie alsof het zijn laatste keer is. 

Het is een geslaagde avond door de geweldige muzikaliteit van de bandleden en het uitstekend op elkaar ingespeeld zijn. Daarnaast krijgt Bettie Serveert een warm onthaal door de sympathieke, down to earth en humoristische aanpak van hun optreden. 

Ook krijgt 3voor12/zeeland de gelegenheid om Bettie Serveert te interviewen na het optreden. Dit interview zal begin volgend jaar gepubliceerd worden.