My Favorite Scar maakt geen onderscheid My Favorite Scar maakt geen onderscheid

Pop aan Zee in ’T Beest met Souljacker en Hangover Hero

, Tekst: Gijs Kamphuis Foto's: Richard van Belzen

My Favorite Scar maakt geen onderscheid

Pop aan Zee in ’T Beest met Souljacker en Hangover Hero

Tekst: Gijs Kamphuis Foto's: Richard van Belzen ,

Pop aan zee pakt weer eens uit. ’T Beest in Goes is de plaats voor drie bands in het rockgenre. My Favorite Scar als hoofdact, Hangover Hero als grote onbekende en Souljacker als Zeeuwse kers op de taart. Slechts een bescheiden aantal mensen weet de weg naar de Beestenmarkt te vinden. 3voor12/Zeeland is er uiteraard ook bij.

Dit artikel vermeldt Souljacker wel maar uw verslaggever stond in de file voor een dichte Westerscheldetunnel. De laatste tonen van de band uit Oostburg sterven weg als ik binnenkom. Nu staat Souljacker garant voor een potje degelijke hardrock en aan de reacties van het publiek te horen is ook deze show meer dan goed bevonden. De impressie van ‘Leave My Home’ op Youtube bevestigd dit.

 

Grote onbekende is Hangover Hero. De band die bestaat uit ex-leden van verschillende gotic metalbands. De vier heren presenteren zichzelf het liefst als solide rockmachine. De formatie is het geesteskind van zanger/gitarist Ronald Landa (ex-Delain), die bandleden Ad Sluijter (gitaar, ex-Epica en ex-inwoner van Goes), Andre Borgman (drums, ex-After Forever) en Mats van der Valk (bas, Autumn) uit ‘het wereldje’ kende.  Van der Valk is alweer opgestapt en wordt vanavond vervangen door Luuk van Gerven (ook ex-After Forever|)    

Echt onder de indruk raak ik niet van dit gezelschap. Het optreden is een beetje saai. De stem van Landa is niet zwaar genoeg om echt te rocken en muzikaal lijkt het allemaal nogal op elkaar. Volbeat-light met iets meer grunge invloeden. En waarom komen de achtergrondzangers uit een doosje? Die paar zinnen hadden toch ook wel uit een echte keel kunnen komen. Een nummer is echt pakkend. Het afsluitende ‘Harder’. Verder is het viertal op zijn best als het allemaal iets meer richting metal nijgt.

My Favorite Scar is een band die alles tot in de perfectie doorvoert. Dus wordt er ook voor een halfvolle zaal gesoundcheckt alsof er een volle Kuip bespeeld moet worden. Iets wat behoorlijk tijd in beslag neemt, maar het siert de band die in Zeeland nog geen volle zalen trekt. Al zijn er dit optreden wel meer bezoekers dan de laatste keer in Middelbug. Het gaat dus de goede kant op.

Muzikaal draait de groep zijn standaard setlist af aangevuld met wat nieuw materiaal zoals ‘Fading Away’ en ‘Like A loaded Gun’.  Nummers die op een nog uit te brengen nieuw album komen te staan. Het donkere geluid komt goed uit de verf en zanger Jay is een frontman met allure. Duister en dynamisch is de show, met muzikale hoogtepunten als ‘Waste’, ‘Liberty Is Dead’, ‘Kingsize’ en de ballade ‘My Favorite Scar’. Toch lijkt de echte beleving thuis gelaten en is het de ervaring die de groep redt. Want het geheel klinkt goed maar is weinig indrukwekkend. Het nieuwe album zal ergens dit jaar uitkomen. We zien de band voor de clubtoer dan wel weer ergens opduiken. Het liefst in Zierikzee of Terneuzen. Want een nieuwe zaal biedt nieuwe kansen.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland