The Hot Stewards nemen afscheid van Zeeland The Hot Stewards nemen afscheid van Zeeland

Confettikanonnen, lichtstaafjes en rozen zorgen voor een onuitwisbare indruk van de laatste show

, Tekst: Marije Albach Foto’s: Richard van Belzen

The Hot Stewards nemen afscheid van Zeeland

Confettikanonnen, lichtstaafjes en rozen zorgen voor een onuitwisbare indruk van de laatste show

Tekst: Marije Albach Foto’s: Richard van Belzen ,

Ruim een jaar na hun laatste optreden in Zeeland staan ze dan eindelijk – nadat het eerder werd uitgesteld – op het podium van De Piek. Donderdag avond laten The Hot Stewards een onuitwisbare indruk achter op het publiek dat nog een laatste keer wil genieten van de sensatie die de jaren ’80 weer dichtbij brengt.

 Terugdenkend aan de optredens die ik als 14-jarig meisje van ze heb meegemaakt, sta ik in de Piek op donderdagavond. Zo lang ik me kan herinneren spelen The Hot Stewards in Zeeland. Ik leerde ze kennen toen de merchandise nog ongegeneerd uit strings bestond en t-shirts met daarop ‘I wish my boyfriend was a hot steward’. Die werden helaas al een tijd niet meer verkocht, maar nu hebben de Stewards besloten zichzelf ook uit de handel te halen.

 Om stipt half negen beginnen de mannen te spelen. Er staan nog andere dingen op hun programma dus ze leggen uit dat ze maar een uur zullen gaan spelen. Jammer, maar ook één uur met The Hot Stewards zorgt voor een zwetend, springend publiek. 

Jaren 80-klassiekers zoals Lay All Your Love On Me (ABBA), Why Tell Me Why (Anita Meyer), Straight Up (Paula Abdul), Spin Me Round (Dead Or Alive) worden in een sexy poprock jasje gestoken. Maar The Hot Stewards zijn veel meer dan een coverband. Na zeven jaar zijn Ken, Richie, Sopo, Roger en William ‘Steward’ ervaren podiumbeesten. Ze zijn perfect op elkaar ingespeeld en weten precies hoe ze een hoop meisjes wild kunnen maken en doen dat dan ook vol overgave. Het is niet alleen fantastisch om naar te kijken als publiek, maar ook om zelf lekker mee te zingen, schreeuwen en dansen.   

Een hoop fantastische covers, zo’n acht confettikanonnen, een bos rozen en héél veel ballonnen en glow in the dark staafjes later houden ze het na twee toegiften voor gezien. Na 28 juli, de laatste show in het Dolhuis in Dordrecht, is Nederland weer een échte feestband armer. Hopelijk kunnen we over een aantal jaar een paar comeback shows verwachten. Tot die tijd hebben we de cd en vooral een hele hoop mooie herinneringen.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland