Interessant programma Record Store Day Interessant programma Record Store Day

Drvkkery Middelburg en Waterput Bergen op Zoom presenteren programma

, Andre Joosse

Interessant programma Record Store Day

Drvkkery Middelburg en Waterput Bergen op Zoom presenteren programma

Andre Joosse ,

Het programma voor Record Store Day in de Drvkkery, aanstaande zaterdag 21 april is rond. Zowel in de Drvkkery op de Middelburgse Markt als de Waterput in Bergen op Zoom zijn de hele dag door bijzondere optredens.

 Record Store Day is een internationale feestdag voor platenzaken, artiesten en muziekliefhebbers. Alleen op deze dag zijn er zeer exclusieve vinyl releases verkrijgbaar en treden er door heel het land meer dan honderd artiesten op in de onafhankelijke platenzaak. Het geschenk voor de Nederlandse Record Store Day is dit jaar gemaakt door Spinvis. Klanten krijgen deze 7” vinyl single gratis bij aankoop van een exclusieve Record Store Day release. In de Waterput zijn enkele acties waar tickets voor Gebouw-T te verkrijgen zijn. De optredens zijn gratis bij te wonen.

Middelburg

 Om 12:00 uur speelt de Deense band Pinkunoizu op de muziekafdeling van de Drvkkery. Het debuutalbum van de band, getiteld Free Time, komt tijdens Record Store Day wereldwijd uit en wordt officieel gepresenteerd in de Middelburgse boeken- en platenzaak. Pinkunoizu maakt psychedelische dreampop in het verlengde van de Amerikaanse band Beach House. De band speelt in de Drvkkery een semi-akoestische set. 

Om 16.00 uur is het in de Brasserie van de Drvkkery de beurt aan Ben Caplan. De Canadees is om meerdere redenen een zeer bijzondere verschijning. Met zijnlange volle baard en een stem van een doorleefde troubadour verbloemt hij moeiteloos dat hij nog maar vijfentwintig jaar jong is. Door zijn tijdloze muziek die varieert van crooners, rauwe blues en swingende gipsy wordt hij veelvuldig vergeleken met Tom Waits. Ben Caplan grijpt terug op een verleden vol heroïek, romantiek en pure liedjestovenarij.

Horses on Fire volgt Ben Caplan om 17.00 uur op in de Brasserie. Deze nieuwe Gentse band is opgericht in 2008 door Michélé De Feudis en Thijs de Cloedt. De Cloedt was jaren gitarist en songwriter bij de Belgische band Aborted. De gitaarrockband heeft een voorliefde voor dessert rock en muziek uit de jaren ’70 en weet dit te vertalen naar een geluid van nu. 

Bergen op Zoom

 Het eerste optreden in de Waterput is om 11.00 uur met het Vlaamse The Hong Kong Dong. Naast Middelburg, speelt Horses on Fire om 12.00 uur ook in Bergen op Zoom. De stevige compacte songs van Horses on Fire laten een eigen geluid horen waarin ruimte is voor experiment. Onlangs was de band nog te zien in de Wereld Draait Door.

Twee Belgische bands die geen nadere introductie nodig hebben zijn A Brand, om 13.00 uur en Intergalactic Lovers om 16.00 uur. Beide bands komen regelmatig voorbij op  Studio Brussel en hebben al op vele Belgische zomerfestivals gestaan.

Om 16.45 uur speelt wederom een Belgische act. Black Cassette is het eenmansproject van Sjoerd Bruil, gitarist van Sukilove. De muziek van Black Cassette is sober en rauw met hoekige ritmes. Humo schreef ooit: “vette lappen rock-‘n-roll vol wolfsklemmen en een gitaarsound om kathedralen op te bouwen.” 
Om 17.30 uur wordt de Record Store day afgesloten door Arjen Lucassen. Hij is voornamelijk bekend van zijn progressieve rockproject Ayreon. Ook heeft hij gespeeld in de Nederlandse hardrockband Vengeance, en de eerste lichting van Stream Of Passion.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland