ZNF: Destine moet regen trotseren op Nazomerfestival

Steady New Sounds brengt vooraf nieuwe sounds

Redactie 3voor12zeeland ,

Op een regenachtige donderdagavond begeven mensen zich naar het Abdijplein voor een gratis concert van Destine en Steady New Sounds. Helaas heeft niet iedereen zin om in de regen te gaan staan en blijft het Abdijplein slechts gedeeltelijk gevuld.

Omstreeks 21:00 uur begint Steady New Sounds te spelen in de intieme tent van PopAanZee. Traditiegetrouw gekleed in witte overhemden en zwarte stropdassen. Vlak na het eerste nummer begint het te regenen. Ondanks het weer weten ze de interesse van het merendeel van het publiek vast te houden met hun rock ‘n roll. Halverwege de set wordt bekend gemaakt dat er een gratis nieuwe EP wordt uitgedeeld na het optreden. Wat opvalt is dat de nieuwe nummers van de EP duidelijk een meer volwassen en diepgaander geluid hebben wat de ietwat eentonige oudere nummers missen. Nu was de set daardoor nog wat wisselend qua niveau maar als in de toekomst de oudere nummers vervangen worden door meer van dit nieuwe materiaal zal Steady New Sounds een mooie tijd te wachten staan.

Na een klein half uur zijn de mannen klaar en is het tijd voor Destine. Ondertussen heeft zich aardig wat publiek verzameld, maar de opkomst valt tegen. Mogelijk valt dit te wijten aan het matige weer en/of de grote hoeveelheid minderjarige fans van Destine die niet allen op een doordeweekse schooldag naar een concert mogen van het ouderlijk front.
Destine zet een volwaardige set vol poppunk- en rocknummers neer en laat zien waarom ze tegenwoordig tot de grote rocknamen van Nederland horen. Ondanks dit heeft de band ook last van het slechte weer waardoor niet iedere bezoeker de lange set van deze mannen afkijkt.