Crappydog presenteert 21 september nieuw album in De Spot

Blueshonden krijgen support van Convoi Exceptional en Zinkzand

Justin Faase ,

De Zeeuw Erik Vandenberge en zijn band Crappydog zijn aan het vijfde album toe: Ain’t Got No Bone. Aangezien het credo van de band “niet repeteren maar spelen” luidt, is de beste manier om kennis te maken met het nieuwe materiaal tijdens een optreden. Vrijdag 21 september vormt De Spot in Middelburg het decor.

In 2009 was het nog de Vlissingse Piek waar het vierde album van Crappydog werd gepresenteerd. Ruim drie jaar later is het volgende hoofdstuk in de discografie van de band klaar; een album dat schreeuwt om een grotere dansvloer. Op vrijdag 21 september beleeft Ain’t Got No Bone zijn livedebuut in De Spot in Middelburg.

Niet dat de band rondom de Zeeuw Erik Vandenberge om dans draait. Crappydog staat namelijk voor eigenzinnige plattelandsblues: rauw, modderig, vieze en krakende oermuziek dat rechtstreeks uit een boerenschuur lijkt te komen. Met klompen, een zadelbak en oliedrums als instrument kan daar geen twijfel over bestaan. Maar de potten- en pannenrammelmuziek  (denk ook aan Tom Waits, The White Stripes) heeft altijd een enorme swing gehad en dat wordt nog eens aangesterkt door de baritonsax van Arnoud Brinkman. Dat wordt zweten, op en vóór het podium!

Crappydog wordt die avond op het podium bijgestaan door twee bijpassende bands. Het eveneens Zeeuwse Zinkzand zorgt alvast voor een goede sfeer met stampende rhythm en blues met een hoop soul en Nederlandstalige teksten. Convoi Exceptional komt uit Rotterdam en is al in staat een zaal in haar eentje plat te spelen met opzwepende ritmes en vreselijke aanstekende partijen op trompet en sax. Niet slecht voor een “straat-act”.

Kaarten zijn op 21 september te koop aan de deur voor € 6,50 (cjp/student € 5,-). De zaal opent om 9 uur.