Energieke show van Moke en 80s feeling met Miss Molly & Me Energieke show van Moke en 80s feeling met Miss Molly & Me

Een avond met huiskamerliedjes en volume met snelheid in de Spot

, Zofia Jansen

Energieke show van Moke en 80s feeling met Miss Molly & Me

Een avond met huiskamerliedjes en volume met snelheid in de Spot

Zofia Jansen ,

Met hun nieuwe album ‘Collider’ stond Moke 12 oktober in de Spot. Na een lange stop van twee jaar dan eindelijk terug, met een clubtour door het hele land en de nieuwe single ‘Burning the Ground’. Het was genieten deze avond, want wat waren ze goed. Als voorprogramma zien we Miss Molly & Me, bijzondere liedjes over dingen waar je normaal niet over nadenkt.

Miss Moly & Me wordt gevormd door Helge Slikker en Marlijn Weerdenburg, de nummers zijn geschreven door Slikker en zitten ontzettend goed in elkaar. Ze maken country/folk popliedjes in een retro jasje. Het doet je denken aan de jaren 80.  Het duo is perfect voor een huiskameroptreden of concerten in een intieme zaal, zoals de Spot. Als Miss Molly & Me op het podium verschijnt en beginnen met hun eerste nummer luistert het publiek aandachtig. De nummers zijn vrolijk en prettig om naar te luisteren en het duo heeft veel interactie met het publiek, het is ook niet voor niets, dat ze vaak in het theater staan. Naast dat ze alle twee het zangwerk doen, hoor je ook de door Marlijn bespeelde akoestische gitaar, banjo en accenten op de piano en mondharmonica. Bijzonder goed.
 
Dan komt de Amsterdamse band Moke, Nederland mag trots wezen op de sinds 2007 britpop band. Ze beginnen gelijk met hun nieuwe energieke single ‘Burning the Ground’. Gekleed in pakken en een nieuw kapsel voor zanger Felix Maginn (een vetkuif) vliegen ze van het ene nummer naar het andere nummer. Er is niet veel interactie met het publiek maar wat een volume en een snelheid zetten ze neer! Ze krijgen binnen de kortste keren het hele publiek mee. Bijna het hele nieuwe album komt voorbij, met tussendoor natuurlijk de bekende oude nummers ‘Switch’ en ‘Here Comes the Summer’. Het nieuwe album is een stuk luchtiger en losser dan hun voorgaande albums, je hoort veel synthesizers en strijkers. Bij de sterkere nummers ‘Sing on’, ‘I’ve Got Silence, You’ve Got Sound’ en ‘Straight to You’ gaat het publiek nog meer los. In de toegift doet zanger Felix Maginn een akoestische uitvoering  David Bowie’s ‘Survive’, je ziet dat ze veel gegroeid zijn de afgelopen jaren. Ze sluiten af met de 10 minuten durende ‘The Long Way’, een prachtige uitgevoerde track met een vette gitaarsolo van Phill Tilli. Ze zijn echt terug!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland