De stand van zaken volgens BDM, Tempo-Slow en TheDouble De stand van zaken volgens BDM, Tempo-Slow en TheDouble

Zeeuwse hiphop (deel 1)

, Andre Joosse

De stand van zaken volgens BDM, Tempo-Slow en TheDouble

Zeeuwse hiphop (deel 1)

Andre Joosse ,

Hoe staat het met de hiphop in het Zeeuwse. Gezien de vele bands en acts die vooral in Walcheren actief zijn lijkt het goed te gaan. Hoe het echt staat met deze muziekstroming in Zeeland vragen we aan de kenners zelf. We vragen het aan de rapper Bas de Meijer en DJ Tempo Slow (BDM Entertainment) en aan rapper TheDouble.

Hoe staat het volgens jouw met de Zeeuwse popmuziek ?
BDM: “Met de Zeeuwse popmuziek gaat het zeer goed, ik presenteer bijvoorbeeld de muziek wedstrijd Regioruis en wat ik daar aan talenten voorbij zie komen gaat mijn pet soms te boven. Dat ik denk “waarom wisten wij hier nog niks van?” Dus wat dat betreft denk ik dat het met de Zeeuwse popmuziek wel goed zit!”
TheDouble: “Opzich wel goed, Racoon en Blof hebben zeeland wel goed op de kaart gezet. Alleen 0118 en Dubbel zijn qua hiphop wel verder gekomen, ik vind dat er meer aandacht moet worden besteed aan hiphop in heel Nederland en zeker ook Zeeland!”
 
Wat is persoonlijk je favoriete act uit Zeeland ?
BDM: “Dat is moeilijk te zeggen er zijn er een aantal die ik echt dope vind. Niet eens omdat we samen muziek maken maar Danny Vera zijn shows en muziek vind ik heel dik. Daarnaast ben ik een groot liefhebber van Blof, Nul Elf Acht, Steady New Sounds is er opkomend en zit goed in elkaar. Idemdito voor Julio Melio, maar ook De Hobbyisten vind ik te gek.”
TheDouble:  “Ik heb 0118 van jongs af aan al dope gevonden.”
 
Wat mis je in Zeeland als artiest?
BDM: “Een goed georganiseerd feest wat bijvoorbeeld vier keer per jaar plaats vind waar wat grote en kleinere namen staan. Vooral lokaal, maar ook misschien juist van daar buiten. Ik mis ook een platform wat artiesten helpt buiten Zeeland te treden, tot op heden hebben wij daarin altijd alles zelf gedaan. Dit is een geweldige reis en heerlijk om te doen, alleen soms mis je wel zo iemand.”
 
Is het makkelijk om buiten de regio aan optredens te komen?
BDM: “Het is wat moeilijker maar zeker mogelijk, zoals in de vorige vraag, je mist soms iemand die je daarin meer naar buiten brengt. Het is zeker mogelijk als je er alles voor doet, maar makkelijker wanneer je iemand kent vanuit het land die daarin kan helpen.”
 
Zeeland staat niet echt bekend om zijn hiphop, hoe komt dit?
BDM: “Ik denk dat dit een stereotype beeld is op een of andere manier. Als ik kijk naar BDM, wij komen op veel plekken. Zowel met optredens als Dj sets. DJ Tempo-Slow draait in veel clubs zowel in Nederland als in België. Vaak word ons ook gevraagd: Waar komen jullie vandaan, en als wij dan Zeeland antwoorden is de reactie: Huh? Gaan jullie dan nu nog terug rijden? Je moet er wat voor over hebben. Maar ook als ik kijk bij mij in de studio of ik zit met Tempo te werken of Kleine Viezerik is een weekend op bezoek, het maakt niet uit waar je zit, zo lang het muzikaal werkt en het beste naar boven komt maakt plaats of provincie uiteindelijk niet meer uit.”
TheDouble: “Ik denk dat er in Zeeland veel te weinig hiphop feesten zoals de avond in De Spot worden georganiseerd, meer hiphop avonden en optredens zal de scene zeker stimuleren.”
 
Geven de acts die op 15 sept in De Spot staan een goed beeld van de ‘Zeeuwse HipHop’?
BDM: “Dat denk ik zeker van wel, in mijn ogen is dit de top van de Zeeuwse Hip-Hop. Ik had graag nog wel een D-Double willen zien staan of Ill Pro en zo zijn er nog een paar die er ook hadden moeten staan, misschien een deel 2?”
TheDouble: “Ja, we zijn tenslotte allemaal bezig met hiphop, en we komen uit zeeland, dus ik denk het wel.”
 
Zit er toekomst in dit genre in het Zeeuwse?
BDM: “Ik denk dat de toekomst zelfs op dit moment gecreëerd word. Als ik zie wat wij nu doen met onze muziek en als ik zie waarmee ik werk in de studio bijvoorbeeld met Donson, Nul Elf Acht of de Hobbyisten of D-Double, ik zie dat iedereen groeit en wat er aan komt aan muziek is een niveau wat Zeeuws Hip-Hop nog niet eerder heeft gehoord. Iets is waar we trots op mogen zijn.”
TheDouble: “Toekomst moet je zelf maken. Wie hard werkt, wordt beloond.”
 
Op 3 november presenteert podium De Spot een avond vol met hiphop. Deze avond van ‘stand van zaken’ geeft een podium aan BDM & Tempo-Slow, Nul Elf Acht, TheDouble, Donson, De Hobbyisten en andere Zeeuwse hiphop.

Voor meer informatie check de website van De Spot: www.despotmiddelburg.nl

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland