The Apemen, The Anomalys en Dumpster Baby denderen door Brogum tot in de late uurtjes The Apemen, The Anomalys en Dumpster Baby denderen door Brogum tot in de late uurtjes

Obscuur feestje vol rauwe surftrash/garage/punk/rockabilly

, Ben Willemsen

The Apemen, The Anomalys en Dumpster Baby denderen door Brogum tot in de late uurtjes

Obscuur feestje vol rauwe surftrash/garage/punk/rockabilly

Ben Willemsen ,

Aan de vooravond van Anywave pakt Brogum nog even lekker uit met de terugkeer van The Apemen, The Anomalys en Dumpster Baby. De bands maken indruk en het feestje is compleet door de dj die in de sfeer van de avond heerlijk plaatjes draait.

The Apemen speelt voornamelijk instrumentaal. Het Tilburgs gezelschap profileert zichzelf als de beste band ter wereld en maakt surftrash in de traditie van Man…Or Astroman? en Huevos Rancheros. De zelfvernoemde uitvinders van de surftrash gaan er prat op alle andere bands "van het podium te spelen". Na jaren van afwezigheid hebben ze een come-back en wel in Brogum. En hoe! The Apemen zijn weer helemaal terug!
 
The Anomalys maken garagerock zoals het moet. In de gruizige voetsporen van bands als The Oblivions, Blacktop, Digger & The Pussycats. Volledig gestripte, ultra rauwe, fucked up sound. Met twee gitaren, een drum (inderdaad; geen bas) en de beste vocalen die je in dit genre kan krijgen.  De band start direct in de hoogste versnelling en blijft het gas erop zetten. Bands als The Anomalys lopen niet veel rond in Nederland, en dat hebbende Amerikanen beter door, de band is net terug van een Amerikaanse tour langs de West Coast.
 

Het voorprogramma wordt verzorgd door het Zeeuwse Dumpster Baby. Een band die een volgens eigen zeggen vette Groove-rock speelt met invloeden vanuit de blues, funk, punk en Rock en Roll. Een prima optreden van deze Zeeuwse band, die het publiek zo nu en dan aardig mee krijgt. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland