Jongerenfestival Stuikerpop op 26 mei in Heikant Jongerenfestival Stuikerpop op 26 mei in Heikant

Zeven bands van pop tot metal

, Andre Joosse

Jongerenfestival Stuikerpop op 26 mei in Heikant

Zeven bands van pop tot metal

Andre Joosse ,

In Heikant is altijd wat te doen... nou dat valt voor de jongeren best tegen. Dat vind de feestcomité van het dorp ook en organiseert daarom op 26 mei een rockfestival voor jongeren. Stuikerpop is een indoorfestival in ’t Heike in Heikant. De entree is 3 euro en de zaal gaat open om 19.00 uur.

 De avond wordt geopend door Heikant’s eigen Smash, een coverband waarvan alle leden op de basisschool de Heidepoort zitten. Smash heeft enkele weken geleden de Vestrock Rally Junior gewonnen in Hulst.

 Na Smash spelen The Fictionals (foto). Een band die het beste omschreven kan worden als Elvis Presley met een scheut U2. Maar frontvrouw Kayleigh Tofield geeft de band toch een eigen geluid.

 
Ook het hardere werk heeft zijn plaats gekregen. As We Fall Down is een Terneuzense Metalcore band die nu al meer dan een jaar in Zeeland optreedt. Ook Dread zal 't Heike doen trillen op zijn grondvesten. Dread is een energieke mix tussen metal en hardcore. Het wordt een thuiswedstrijd voor de band, met drie van de vier leden uit Heikant en het laatste lid uit het naburige St. Jansteen konden zij niet ontbreken op deze avond.
 
Naast het hardere werk komt er ook britpop. Sios heeft ook al veel optredens achter de rug in de regio en heeft op de Hooikoorts finale gespeeld samen met de Goese band The Venues (foto). Na hun succesvolle optreden op Klomppop zullen The Venues ook op Stuikerpop een optreden verzorgen.

 Uiteraard is er ook een echte hoofdact. Rumble Fist zijn Zeeuwse-Vlaamse punkhelden. Al paar jaar lang geven ze de meest energieke live shows en hebben ze zelfs op Groezrock gespeelt. Rumble Fist is een waardige afsluiter voor deze diverse avond.

 

 

Stuikerpop
26 mei 2012
't Heike in Heikant
entree: 3 euro aanvang: 19.00 uur   

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland