Klomppop: Anny! heeft moeite om de hoge verwachtingen waar te maken Klomppop: Anny! heeft moeite om de hoge verwachtingen waar te maken

Merendeel publiek verkiest het grasveld boven de tent

, Tekst: Harrie Verveer

Klomppop: Anny! heeft moeite om de hoge verwachtingen waar te maken

Merendeel publiek verkiest het grasveld boven de tent

Tekst: Harrie Verveer ,

Anny! is de nieuwe band van Annemarie Brohm, de voormalige frontvrouw van Leaf. Nadat Leaf er in 2009 mee stopte besloot de zangeres alleen verder te gaan, op zoek naar een eigen geluid. Een flinke zoektocht en veel werk later zit het eerste solo-album ‘Rooftop Views’ er dan bijna aan te komen, en vandaag krijgen we op Klomppop alvast een voorproefje!

Sporen van Leaf zijn ook zeker bij Anny! nog duidelijk aanwezig. De muziek is nog net zo zonnig en vrolijk, en dankzij de kenmerkende stem van de zangeres lijkt het haast alsof er niets is veranderd sinds Leaf uit elkaar is gegaan. Helaas lijken de poppy liedjes allemaal wel heel erg op elkaar en straalt de band weinig energie uit. Het merendeel van het publiek verkiest dan ook het grasveld boven de tent, en het publiek dat nog niet is weggelopen lijkt aan het geroezemoes te horen meer geïnteresseerd te zijn in elkaar dan in de dertien-in-een-dozijn popliedjes.

Het hoogtepunt van het optreden is misschien nog wel ‘Wonderwoman’ (Why’s my life so boring), een ‘cover’ van jawel… Leaf. Maar goed, nood breekt wet - en het is leuk om het publiek weer even te zien opleven. Zangtechnisch is alles dik in orde en ook op de verdere technische uitvoering is weinig aan te merken – maar over het algemeen komen de nummers toch niet goed uit de verf, en is het veilig om te zeggen dat Ovezande toch echt meer van Anny! had verwacht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland