Klomppop: Razend enthousiasme bij School Is Cool Klomppop: Razend enthousiasme bij School Is Cool

De verrassing van Klomppop 2012

, Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Andre Joosse

Klomppop: Razend enthousiasme bij School Is Cool

De verrassing van Klomppop 2012

Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Andre Joosse ,

Klomppop biedt de mogelijkheid om alle geprogrammeerde bands te gaan zien. Daarom kan iedereen ook een bezoekje brengen aan het Vlaamse School Is Cool, of je nu wilt of niet. Nog niet heel bekend in Nederland. Degenen die het van de radio kennen vinden het vaak wel leuk, maar niet heel bijzonder.

Het optreden begint een beetje matig vanwege wat technische problemen. Hierdoor komt de band niet helemaal los, maar na drie nummers hebben de bandleden hun draai gevonden. Zoals gewend van School Is Cool laten ze hun enthousiasme ook in Ovezande zien. Ze flikken het iedere keer weer. Zanger Johannes Genard oogt als een wat minder 'coole' scholier, maar leidt de hele band moeiteloos.
School Is Cool won in 2010 Humo's Rock Rally, de belangrijkste bandwedstrijd van Vlaanderen. Eerder kwamen bands als dEUS, Novastar, Das Pop, Goose, Black Box Revelation, Admiral Freebee en vele anderen voort uit deze tweejaarlijkse wedstrijd. Ook vandaag op Klomppop is School Is Cool de grote winnaar. Velen zijn verrast door de enorme muzikaliteit. Andrew van Ostade ramt erop los, soms samen met drummer Matthias Dillen, op de floortom. Violiste Nele Paelinck springt heen en weer over het podium met haar viool, zingt en bespeelt het glockenspiel. Dan blijft bassist Toon van Baelen nog over, die ook een toontje meezingt. Een stel talenten die het publiek voeren met enthousiasme en en wat uitmondt in een perfecte wisselwerking. Wij worden blij van de band en de band wordt blij van ons.
 
Voor vele bezoekers de blijde verrassing van de dag. Geluksvogels die een kaartje hebben weten te bemachtigen voor het Zeeuws-Vlaamse festival Vestrock in Hulst, kunnen School Is Cool daar nog eens bewonderen. Spijt zul je er niet van krijgen.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland