Klomppop: Hoge kwaliteit lokale bands Klomppop: Hoge kwaliteit lokale bands

The Venues, Steady New sounds, A Generation After en Capital Sentimental

, Andre Joosse

Klomppop: Hoge kwaliteit lokale bands

The Venues, Steady New sounds, A Generation After en Capital Sentimental

Andre Joosse ,

Elk jaar schittert de line-up van Klomppop met klinkende namen. Maar de eerste uurtjes zijn gereserveerd voor lokale bands. Dit jaar blijkt weer eens dat er genoeg kwaliteit in de provincie is om de Zeeuwse eer hoog te houden. Vier Zeeuwse bands die hun plaats meer dan verdiend hebben.

Als eerste optreden, het is voor vele bands geen eer, maar The Venues hoor je niet klagen. Op het laatste moment zijn ze aan de line-up toegevoegd als een andere band niet kan optreden. De keuze voor deze band is allerminst een slechte, fijne indierock die doet denken aan de grote britpopbands als Oasis en Kasabian. Met nieuwe gitarist Redmar Hiemstra die we nog kennen van Dan Musk erbij klinkt het geluid nog voller. Een rockoptreden zoals het hoort. Met dit optreden op Klomppop bewijzen The Venues dat ze klaar zijn voor de podia. Groeien moeten ze nog, maar voor een jonge band als deze komt dat zeker goed.
 

Wellicht nog jonger is Steady New Sounds. Met het winnen van talentenjacht Spectra staan ze nu op het podium van Klomppop. Een frisse rockband die hun voorbeelden zoekt in de rock-n-roll, maar dan wel de brave versie. Zowel de muziek als de heren zelf zijn braaf, netjes in overhemd met stropdas doen ze denken aan de Beatles in hun beginjaren. Fijne rocknummers met kop en staart die net nog wel wat meer pit zouden mogen hebben.

A Generation After heeft aanzienlijk meer ervaring en speeluren. Tijdens hun eerste jaren nog onder de naam Cutom Made, maar onder de huidige naam verder op zoek naar een eigen stijl. Deze stijl loopt van logge donkere stoner naar toegankelijk Foo Fighters rock met een psychedelisch randje. Na vele optredens in kleine kroegen eindelijk weer eens op een podium van formaat. Daar waar ze thuishoren. 

 Capital Sentimental is druk bezig met hun nieuwe cd die na de zomer uitkomt. Spacerock, ofwel een psychedelische trip van gitaren, electronica en saxofoon. Van dromerig saxofoonspel naar een totale wanorde van snoeiharde gitaren, de band neemt je mee op een trip die alles behalve saai is. Ze stonden niet voor niets al op roadburn, zeker op een mooi podium als dat van Klomppop maakt de band indruk. Gehuld in rook en lichtshow kan je alleen maar concluderen dat ze klaar zijn voor de grote festivals. De bas is in de verre omtrek te horen, niemand op Klomppop kan ontkennen de nieuwe Zeeuwse spacerock helden gehoord te hebben.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland