Klomppop: Kensington staat als een huis Klomppop: Kensington staat als een huis

Energiek en overtuigend optreden van Utrechtse band in Ovezande

, Tekst: Harrie Verveer Foto's: Richard van Belzen

Klomppop: Kensington staat als een huis

Energiek en overtuigend optreden van Utrechtse band in Ovezande

Tekst: Harrie Verveer Foto's: Richard van Belzen ,

Kensington klinkt al direct vanaf het eerste nummer stevig en energiek. Het is inmiddels donker geworden in Ovezande. Het enige licht dat nu nog de tent in schijnt komt van de lichtshow op het podium, waardoor de sfeer in de diverse nummers nog eens extra wordt benadrukt.

Nog geen week voor Klomppop bracht de band hun tweede album, ‘Vultures’, uit, en de set bestaat uit nummers van zowel de oude als de nieuwe cd. Kensington heeft de afgelopen jaren al de nodige ervaring opgedaan en dat is te horen – het geheel is strak, sfeervol en staat vanaf het eerste moment als een huis. Bovendien weet de band het publiek goed te bespelen. Er wordt meegeklapt, gezongen en gedanst in de zo goed als volle tent, en zo wordt de feestvreugde zowaar nog groter. Het optreden kent diverse hoogtepunten, maar de Alabama Shakes (‘Hold On’) cover die de band vorige week bij Giel Beelen in de uitzending had gespeeld is toch wel erg speciaal - en wederom genieten geblazen.

 Vanwege het strakke schema kan de band helaas geen gehoor geven aan de ‘we want more’ leuzen die na afloop her-en-der uit het publiek klinken – maar het optreden mocht er zeker wezen. Kensington timmert hard aan de weg en bepaald niet zonder resultaat - de komende maanden gaan we dan ook ongetwijfeld nog veel meer horen van dit viertal uit Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland