Klomppop: Hunting the Robot brengt indierock op zijn best Klomppop: Hunting the Robot brengt indierock op zijn best

Ondanks veel technische problemen een overtuigend optreden

, Tekst: Janna Schoonakker Foto's: Andre Joosse

Klomppop: Hunting the Robot brengt indierock op zijn best

Ondanks veel technische problemen een overtuigend optreden

Tekst: Janna Schoonakker Foto's: Andre Joosse ,

De vier heren uit eindhoven die samen Hunting the Robot vormen vormen zijn nog erg jong (rond de 17 jaar), maar al zeer serieus met hun muziek bezig. Geheel op eigen krachten, zonder label, namen ze een EP op, getiteld Our Ocean is Illuminated. Eerder al kwamen ze Ovezande overtuigen van hun kwaliteiten bij een optreden bij Popsport in de Klomp. Nu zijn ze terug op Klomppop en in de tussentijd alleen maar meer gegroeid, dus dat beloofd veel goeds.

 Het zit de heren vanavond echter niet zo mee door veel technische problemen. In het eerste nummer zijn het de drums, vervolgens de effecten van de gitaar en tenslotte een microfoon die niet functioneren zoals bedoeld. De band verontschuldigd zich meermalen tegenover het publiek en hebben er zelf zichtbaar de balen in. Toch proberen ze er professioneel nog wat van te maken en met hulp van de geluidsman zijn na een nummer of drie uiteindelijk alle problemen verholpen. 

 Het publiek, wat geduldig heeft staan wachten, heeft inmiddels wel zin in een feestje. De band beloofd dat dit er aan komt, maar eerst willen ze nog enkele serieuze nummers laten horen. Dat zal echter ook niemand berouwen. Ook de minder vrolijke nummers zijn erg prettig om naar te luisteren. De band heeft een bijzonder eigenzinnig geluid, met speelse maar strakke drums, sferische synths en een zangstem waar veel emotie uit spreekt. Een mix van rock en funk, met een dikke laag indie er overheen. Denk aan bands als Yeasayer en Bloc Party.

 

De heren slagen er bovendien prima in om hun nummers een duidelijke structuur met kop en staart te geven, waardoor het nergens té experimenteel en daardoor moeilijk beluisterbaar wordt. Nee, alles klinkt behoorlijk gelikt en dit stralen de strak in het pak geklede heren ook uit. Behalve dan hun bijzondere kapsels, die de eigenwijze knipoog van de band weerspiegelen. Houd Hunting the Robot in de gaten is dan ook mijn advies, want ze zijn enorm goed op weg. Hun tour loopt op zijn einde, omdat er weer aan een nieuw album gewerkt wordt wat in januari 2013 wordt verwacht. Hun eerste single Get pregnant is alvast gratis te downloaden vanaf hun website

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland