Klomppop: Automatic Sam niet op de automatische piloot Klomppop: Automatic Sam niet op de automatische piloot

Achterhoekers brengen bluesy hardrock naar Zeeland

, Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Andre Joosse

Klomppop: Automatic Sam niet op de automatische piloot

Achterhoekers brengen bluesy hardrock naar Zeeland

Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Andre Joosse ,

Vanuit de ene (Achter)hoek van Nederland komt Automatic Sam helemaal naar de andere hoek van het land. Automatic Sam begon in 2008 ergens in een Achterhoekse schuur en moeten zich dus wel thuis voelen in het gezellig kleine Ovezande. De vier heren brachten in 2009 hun eerste EP uit en in 2011 volgde het debuutalbum 'Texino'. Eerder speelde de band al op onder meer Paaspop en Zwarte Cross.

In de muziek van Automatic Sam komt vooral blues en hardrock/speedrock naar voren. Maar er zijn ook invloeden van psychedelica en garagerock te horen. Onlangs wisselde de band nog van drummer, maar ondanks dat deze pas ruim twee maanden meedraait klinkt het alsof er nooit een ander is geweest.

Het is wel duidelijk dat het nog vroeg in de middag is en de meeste festivalgangers nog niet op de been zijn. Het is vrij rustig in de tent maar Automatic Sam doet toch een poging om het publiek enigszins mee te krijgen. Aan de energie en muzikaliteit van de band zal het niet liggen, want in Zeeland hebben we genoeg liefhebbers voor het genre van Automatic Sam. Het blijft lastig om vroeg op de dag je publiek al wakker te krijgen of überhaupt aanwezig te laten zijn.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland