BFZLD: De Hobbyisten laat het Bellamypark swingen

Hobbyisme wordt professionalisme

Ben Willemsen ,

De Hobbyisten, in 2007 dé winnaar van de Zeeuwse Belofte, is in Zeeland en daarbuiten al geen onbekende meer. De in de basis funky hiphop kent vele invloeden. De hobbyisten schuwen dan ook geen uitstapjes naar andere genres. Het bevrijdingsfestival is voor deze 9-koppige band dan ook het podium bij uitstek om het gemêleerde publiek te entertainen. Dit doen ze dan ook met verve. De driekoppige zang komt goed aan bij het publiek dat in het begin nog even opgezweept moet worden, maar steeds enthousiaster reageert.

Mede door de goede opbouw van de set en de energie op het podium, komt het Bellamypark goed in beweging. Het plein staat dan ook goed vol, ondanks het tegenvallende weer. De hobbyisten draait er echter hun hand niet voor om, een kleine zaal of een vol plein, ze gaan er vol voor en bouwen een feestje met hun aanstekelijke swingende nummers.

Met uitstapjes naar de soul, jazz en reggae zetten ze een strakke show neer. Het is duidelijk te zien en te horen dat de band een mooie progressie doormaakt. De ritmesectie staat als een huis en ze weten goed het publiek te vermaken. Door de duidelijk aanwezige zangeressen, Rosalie en Nkuelle, krijgt het geheel nog meer soul, mooie breaks en soms een moddervette beat. Het hobbyisme begint al een duidelijke professionalisme te worden.