BFZLD: Boef en de Aap schoppen Vlissingen wakker

Vette bassen over het Bellamypark

Andre Joosse ,

Twee jaar geleden werd in een magazijn van een verfwinkel de basis gelegd voor de eerste release. Tom Maas (Boef) en Thomas Waterreus (Aap) staan vandaag op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival Zeeland.

Het duo is in een paar jaar uitgegroeid tot een veelgevraagde act. Geen groot commercieel succes, maar in zowel de hiphop als de dubstep scene een bekende naam. De samenwerking van deze twee heren is dan ook het geheim van hun succes. Boef is de dj/producer die zorgt voor de dubstep beats. Aap is de rapper en tekstschrijver en vult het hiphop deel. Samen staan ze als Boef en de Gelogeerde Aap garant voor een energiek optreden.

Dat het duo hun energie aan het publiek kwijt kan hebben ze al regelmatig bewezen. Maar als opener van een festival ook voor hun een uitdaging. Het regent, het is nog niet druk en als Thomas vraagt wie er bekent is met hun muziek is de reactie matig. Er blijken zelfs al mensen klaar te staan voor Nick en Simon (22.00 uur!), je kan maar op tijd zijn.

De vette bassen beuken het Bellamypark over, vergezeld van een waterval aan teksten. Vlissingen wordt wakker geschopt. De flow zit er perfect in. Het publiek heeft nog moeite om echt los te gaan zo vroeg in de morgen, maar de dag is geopend!