BFZLD: Bellamypark blèrt mee met Nick & Simon

Simpel of geniaal? In ieder geval feestvreugde verhogend

Andre Joosse ,

Nick en Simon zijn dit jaar samen met Alain Clark en Go Back To The Zoo ambassadeurs van de vrede. Voor het bevrijdingsfestival betekent dat de drie acts met helikopter het hele land overvliegen. De landingsplaats in Zeeland is dit jaar gereserveerd voor het duo uit Volendam.

De doorbraak van Nick & Simon was op televisie. In de real-life soap rond Jan Smit groeiden ze door naar hun eigen soap. De televisie is nog steeds de rode draad in de carrière van de Volendammers. Niet gek dat ze dan ook enorm populair zijn. Zet op een willekeurig tijdstip je televisie aan en een grote kans dat de stralende Nick & Simon glimlach je verblind. Het zijn dan ook geen artiesten die bekend staan om hun vernieuwende muziek, maar zijn bekende Nederlanders die 'entertainment' door hun aderen hebben lopen.

In de line-up van vandaag vormen ze wel een uitzondering qua muziekstijl. De ruimte voor het hoofdpodium is dan ook helemaal voorzien van nieuwe gezichten terwijl de rock en hiphop liefhebbers achter op het terrein de bar opzoeken.

Entertainment voor tieners en huisvrouwen, of misschien wel geniale liedjes? We zullen het zo weten, want de heren lopen het podium op. De helikoptervlucht heeft hun kapsel niet verpest en de glimlach -bekend van televisie- is ook aanwezig. De gillende meisjes zijn in ieder geval goed vertegenwoordigd, op commando van een knipoog van voornamelijk Simon barst het gegil los. De rest van het concert zingt het publiek uit volle borst mee. Voor het eerst vandaag komt het publiek echt goed los, een gezellig feest zoals dat hoort op een festival.

Dat iedereen meezingt is makkelijk te verklaren. Drink drie biertjes en je blèrt alles zo mee. Simpel of geniaal? Het antwoord mag een ieder zelf invullen, feit blijft dat Nick & Simon het festivalterrein van voor naar achter in de juiste feeststemming weten te brengen.

Voor degenen die betoverd zijn door de glimlachende Volendammers, op 1 juni staan ze op het kinderfestival Vestrock Junior. Dat er ook mensen minder betovert zijn kan ik mij voorstellen, of dit terecht is valt over te discussiëren. Een publiek festival dat een zo groot mogelijke doelgroep wil aanspreken kan best punk, hiphop en de Volendamse palingsound naast elkaar programmeren. Zeker als de vrijheid wordt gevierd zoals vandaag.