BFZLD: Memphis Maniacs sluiten Bevrijdingsfestival Zeeland glamrockend af!

Een mash-up van een grote hoeveelheid bekende hits

Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Andre Joosse ,

Een band die nummers aan elkaar mixt als een dj. Geheel live. Dat is Memphis Maniacs. Of noem het een glamrock coverband, vanwege hun attitude. In 2011 waren ze de ontdekking van het Groningse festival Noorderslag. Vanavond ontdekt Vlissingen de live mash-ups van deze 'over-the-top'-band.

Vijf kerels met gepimpte trainingspakken komen majestueus op en beginnen aan een crazy set vol herkenbaarheid van bijna alleen maar grote hits. Bekende nummers van onder andere Coldplay's 'When I Ruled The World', DJ Paul Elstak's 'Rainbow In The Sky' en nummers van Faithless, Underworld, Kylie Minogue, Daft Punk en vele anderen. Ondertussen wordt het publiek toegesproken in het Engels, iets dat past bij de attitude en het imago van de gladde glamrock.

Het is al hun derde optreden van vandaag. Memphis Maniacs vierde de bevrijding in Wageningen, Roermond en in Vlissingen. Stiekem is het optreden in Vlissingen natuurlijk het beste van deze reeks. De laatste restjes energie worden eruit geperst, energie waarvan ze niet eens wisten dat ze het hadden. In het donker met een mooie lichtshow en een uitzinnig publiek dat nog helemaal niet naar huis wil. Geef je een feestje? Annuleer die dj en boek als de sodemieter Memphis Maniacs!