BFZLD: Bellamypark loopt vol voor Lefties Soul Connection

Stilstaan is geen optie

Tekst: Janna Schoonakker Foto's: Ben Willemsen ,

De Amsterdamse band Lefties Soul Connection maakt groovende instrumentale funk nummers. In de afgelopen jaren tourde de band al door bijna heel Europa. Op hun laatste plaat “One Punch Pete” zijn ze een nieuwe richting ingeslagen door samen te werken met verschillende gast vocalisten, waaronder Michelle David. Deze Amerikaanse souldiva woont tegenwoordig in Nederland en vergezelt de heren op hun tour.

De band is vooral geïnspireerd door de rauwe soul uit de periode eind jaren zestig, begin jaren zeventig. Het hammond orgel en de surf gitaarrifs kenmerken het rauwe en pure geluid van de band. Het is het soort muziek wat ook vaak als filmmuziek wordt gebruikt, bijvoorbeeld in de Ocean's reeks.

Het Bellamypark is inmiddels goed vol gelopen en op het podium worden instrumentale nummers afgewisseld met gezongen nummers. Michelle en de heren zijn wel aan elkaar gewaagd. Waar de heren zeer smooth overkomen is Michelle wat meer chaotisch, wat de spanning er in houd. Haar stem sluit perfect aan bij het geluid van de Lefties. De band is ondersteunend ten opzichte van de zang, zonder het herkenbare geluid van de formatie onrecht aan te doen. Zelf geven ze al aan wel van een feestje te houden en dat maken ze er ook zeker van, want stilstaan op deze opzwepende muziek is vrijwel onmogelijk.