Eerste birds!Birds!birds!FEST! in aantocht Eerste birds!Birds!birds!FEST! in aantocht

Pure muziek voor een klein publiek.

, Jeroen de Back, Ingeborg de Pooter

Eerste birds!Birds!birds!FEST! in aantocht

Pure muziek voor een klein publiek.

Jeroen de Back, Ingeborg de Pooter ,

Met een klein publiek genieten van muziek in zijn puurste vorm.
Dat is het doel van het eerste birds!Birds!birds!FEST! op zondag 2 oktober in Vestzaktheater de Paerdestal in Terneuzen.

Pure muziek voor een klein publiek.

Als je alles in Terneuzen maar een beetje hetzelfde vindt en je krijgt de vraag van een band of je 'niet iets voor ze kan regelen'. Dan organiseer je toch gewoon een festivalletje?

Lowie Calle kreeg deze vraag van Wild Dogs In Winter, omdat hij toplistener was via LastFM. Hij besloot de band naar Terneuzen te laten komen en er gelijk een gezellig en intiem festivalletje van te maken met een tiental bands. Dit in een kleine setting, met zo min mogelijk afstand tussen band en publiek en met muziek die 's middags wat rustiger zal zijn (piano, ambiance) en 's avonds wat meer zal rocken. Wel allen met enkel een backline en dus zo puur mogelijk.

Slechts 1 band van het verlanglijstje kon niet komen, alle andere benaderde bands waren gelijk enthousiast en komen dan ook spelen, ondanks de kleine verdienste (eten, slapen, reizen). Er waren bands die zelf vroegen of er nog een plekje vrij was in het programma, maar dat was met 10 bands op dat moment al vol. The Last Dinosaur komt zelfs speciaal uit Engeland over voor dit optreden.

Na een zoektocht voor een kleine, intieme locatie, kwam Lowie terecht bij Vestzaktheater de Paerdestal in het oudste stukje van Terneuzen, waar zo'n 70 mensen straks van 11.30 tot 00.00 uur kunnen genieten van diverse muziekstijlen (Post-Rock, Lo-Fi, ambient, piano, folk..). Op 2 oktober vanaf 11.30 uur kun je gaan luisteren naar:
Wild Dogs in Winter (UK), Halo of Pendor (SWE), Cecialia::Eyes (BE), The Last Dinosaur (UK), Kokomo (GER), Komas Midas (SWE), If Anything Happens To The Cat (BE), Carlos Cipa (GER), Thverfellshorn (UK) en onze Zeeuwse De Mannenbroeders.

Kaarten a 16 euro zijn te reserveren via Facebook.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland