Pete Philly met One in de Piek Pete Philly met One in de Piek

Ook zonder Perquisite een vette hiphop show

, Rene Kauwenbergh

Pete Philly met One in de Piek

Ook zonder Perquisite een vette hiphop show

Rene Kauwenbergh ,

Pete Philly is met zijn nieuwe cd One terug. Ook zonder Perquisite lijkt de rapper het te redden. Afgelopen weekend trad hij op in de Piek.

Ook zonder Perquisite een vette hiphop show

Pete Philly, pseudoniem van de in Aruba geboren Pieter Philip Monzon. De Nederlandse zanger en rapper is vooral bekend als vocalist van het hiphopduo Pete Philly & Perquisite.
 
Perquisite ging solo, maar Philly? Twee jaar werkte hij aan zijn eigen sound en zijn eigen nummers. Ook Philly gaat solo verder dus en daarom is One niet eens zo'n verrassende keuze als naam voor zijn debuutalbum. Tijdens het werk aan zijn soloalbum bracht hij in het najaar van 2010 via zijn website liedjes uit als onderdeel van het project Open Loops.
 
Live stond Philly al met de groten der aarde op de planken en deed daar eigenlijk zelden of nooit voor onder. Of het nou Kanye West was of James Brown, Pete Philly & Perquisite vlamden altijd op het podium. Die lijn trekt Philly natuurlijk gewoon door. Ook zijn diepe en vaak beschouwende teksten over politiek, liefde, en kunst blijven de hoofdmoot qua inhoud. Op One doet Philly het echt helemaal alleen. Nou vooruit, op zijn muzikale partner dj PCM na dan. En op het podium gesteund door een indrukwekkende live band.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland