Mark Foggo nog steeds “the hardest working man in ska” Mark Foggo nog steeds “the hardest working man in ska”

Brogum skankt er op los!

, Ben Willemsen

Mark Foggo nog steeds “the hardest working man in ska”

Brogum skankt er op los!

Ben Willemsen ,

Een avond vol Dr. Martens, Square Ties, Houndstooth caps and Skanking in Brogum. De inmiddels 60 jarige Mark Foggo laat de ska tijden weer herleven. Samen met de Skasters is het meteen een groot feest. Groover warmt de zaal op met catchy ska-pop songs.

Brogum skankt er op los!

Brogum is er vanavond helemaal klaar voor, in het begin lijkt het niet druk te worden maar als Groover begint te spelen met hun op ska gebaseerde songs, is de zaal lekker gevuld. Ze lijken niet echt contact met het publiek te krijgen, maar na wat aansporingen van zangeres Laura komen de bezoekers uit de donkere schaduw en beginnen zelfs te skanken bij een up-tempo song. Ondanks het enthousiasme van Laura, blijft het hier bij. Het blijft moeilijk om in Brogum als support het publiek vooraan te krijgen. 

Bij de eerste tonen van Mark Foggo is dat wel anders, samen met de Skasters is het gelijk feest op en voor het podium. Tot de laatste tonen van de drie uitgebreide toegiften zijn weggestorven, stopt het publiek ook niet meer met dansen en skanken.
 
Foggo is een graag geziene artiest in Europa en staat bekend als “the hardest working man in ska” en die naam doet hij nog steeds eer aan. Ook voor Brogum is hij geen onbekende meer met zijn feel-good ska.
 
Mark Foggo en de Skasters spelen aanstekelijke onvervalste ska en het optreden is een feest voor het oog en oor. Met zijn 60 jaar springt Foggo nog steeds over het podium en zweept publiek (“ska-people”) en band op. Zijn bekende gekke bekken begeleiden bekende songs als Haircut, Spaceman Stuff, Ska Pig  en Ian Dury’s hit me with your rhythm stick. Muzikaal gezien is het misschien allemaal niet even origineel, maar toch is dit een niet te missen optreden, want Foggo en de Skasters maken alles goed met hun energieke optreden. Tussendoor vermaakt hij het publiek dat ondertussen nat is van het zweet, net als Foggo zelf.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland