Intense pre cd release party iET in de Spot Intense pre cd release party iET in de Spot

“Soms ga ik er een beetje in op…”

, Tekst: Sandra Burgers Foto's: Julia Mullie

Intense pre cd release party iET in de Spot

“Soms ga ik er een beetje in op…”

Tekst: Sandra Burgers Foto's: Julia Mullie ,

iET presenteert vandaag haar nieuwe cd, 3VOOR12 luisterde mee en sprak de artiesten.

“Soms ga ik er een beetje in op…”

“Soms ga ik er een beetje in op, ….. dan denken jullie ‘wat zit dat mens met d’r ogen dicht’…” En dát wat singer songwriter iET zegt over haar intense performance in De Spot, is precies hoe de cd ‘The Kitchen Recordings’ is: je gaat er helemaal in op!
De cd presentatie wordt ingeleid door ‘Secret Rendezvous’, een band die gevormd wordt door zangeres Sietske "Musiex" Morsch en producer/gitarist Remi "Sausbei" Lauw. Het is heel beweeglijke muziek, funky met een flinke electro bite. Het slow-funk nummer ‘special lady’ heeft – samen met de knap ingeweven sound effects – haast iets dwingends, zoals het gevoel dat een goede lovesong oproept. Of – anders gezegd – het gevoel dat in de blues altijd zo pregnant aanwezig is: ‘my baby has left me’. Dát.
“We zijn vandaag naar Zeeland gekomen, en een duikje in zee genomen”, zegt zangers Sietske, “zo’n mooie dag”. In de nummers van het nieuwe album ‘Paint the room red’, hoor je dat ook: een mooie dag. Secret Rendezvouz biedt muziek met veel licht en ruimte, met frisse electro-effects die het geheel niet afkoelen maar juist warmte en diepte brengen in deze vernieuwende ‘manic music’!
iEt heeft haar woonplaats inmiddels al weer wat maanden geleden verruild voor één onder de rook van de randstad. Haar voormalig buurvrouw laat wat weemoedig weten: “ik mis dat toch wel heel erg, dat oefenen van ze”. “Ik heb daar heel vaak met veel plezier naar geluisterd!” En dat is heel voorstelbaar: wat iET brengt is een sfeer. Een sfeer met een zeer eigen karakter. Dat kan een straatbeeld bepalen, ongetwijfeld! Het prachtig intense nummer ‘The Fields” is daar een duidelijk voorbeeld van: het is ontroerend en tegelijk brengt het verwondering. Als je mee in deze nummer opgaat, dan ontdek je de breedte en diepte van modern artistieke muziek. Al wandelend zie en hoor je meer en meer. Je laat je leiden door een mix van digitale sound effects, klassieke instrumenten en het feeërieke stemgeluid van singer songwriter iET. Muzikale navigatie is het. Heel knap en richtinggevend.
“Ik ben best zenuwachtig jongens…”. iET heeft geen moeite haar kwetsbaarheid te tonen. Maar dat moet je ook zijn, denk ik. Kwetsbaar in de zin van ‘ontvankelijk’. Ontvankelijk voor de geest van deze tijd, voor het kunnen maken van muziek van deze tijd. Zenuwen en ook ontlading: als de hond het podium overloopt, blij kwispelend, dan breekt de formaliteit van de presentatie. En dan is het voor de toeschouwers een kwestie van ontspannen luisteren en heel veel keren “mooi hé”, zeggen.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland