Noble Tea winnaar tweede voorronde T-strijd Noble Tea winnaar tweede voorronde T-strijd

Zuiderburen krijgen zaal muisstil

, Boy de Nijs

Noble Tea winnaar tweede voorronde T-strijd

Zuiderburen krijgen zaal muisstil

Boy de Nijs ,

Afgelopen zaterdagavond vond de tweede voorronde plaats van de T-strijd bandcontest in Gebouw-T. 3VOOR12/Zeeland was erbij en deed verslag.

Zuiderburen krijgen zaal muisstil

Afgelopen zaterdagavond vond de tweede voorronde plaats van  de T-strijd bandcontest in Gebouw-T. 3VOOR12/Zeeland was erbij en deed verslag.

Als eerste band van de avond mogen De Hobbyisten uit Middelburg het publiek opwarmen met hun Hip-Pop.  De achtmansformatie maakt vanaf het eerste nummer indruk met hun stevige stabiele ritmesectie die zorgvuldig venijdige brakes, chops en accenten plaatsen met een doordachte timing. Het geheel vormt een stevige funky fundering waar frontman Keegan zijn raps met veel energie over uit kan smeren. Met veel routine bewijzen De hobbyisten zichzelf als een goed geoliede hip-hop machine die staat als een huis. Hiermee wordt de lat hoog gelegd voor de rest van de bands van vanavond.

Uit Roosendaal komen de heren van Lansky. Naar eigen zeggen heeft het geluid van de band zijn wortels in het begin van de jaren 90. En daar is dan ook geen woord aan gelogen. Hun krachtige pop-rock schiet alle kanten op. De alternatieve rock songs krijgen met hun hoekige tempowisselingen en de zang van gitarist Wouter een heerlijk melancholisch randje. Hiervan krijgen we zin om weer te gaan skateboarden. En dan wel met een afgesleten wijde spijker broek, want dat zit toch veel beter dan die hippe skinny' jeans van nu? 

Diezelfde hippe skinny' jeans van nu lijken de jongens van het Bergse Linc als gegoten te zitten. Dit funk-trio gaat uniform gekleed in de veel te strakke spijkerbroek, inclusief piano-bretels. Het ziet er uit alsof de jongens fanatieke Mime-spelers zijn, en dat klopt ook wel een beetje , want bij hun instrumentale funky-bossa-salsa-ratjetoe komt er geen regel zang aan te pas. Dat is ook niet nodig, want Linc maakt al genoeg indruk met alle geluiden die toestenist Maarten uit zijn synthezizer haalt. Alle drie de bandleden beschikken over een technische trukendoos die vanavond helemaal wordt opengegooid. Linc doet er alles aan om de aandacht van het publiek hier mee vast te blijven houden, dat is best link, maar het lukt ze toch aardig.

Aan het Antwerpse Noble Tea rust vanavond de taak om de tweede voorronde in stijl af te sluiten met hun alternatieve poprock.  De belgen beginnen hun set met een ingetogen versie van Coldplay's Viva La Vida, hetgeen de zaal muisstil krijgt.  Met het kippenvel nog op onze armen wordt Coldplay aan de kant geschoven, en plaats gemaakt voor 20 minuten lang Noble Tea; een heerlijk bandje dat niet alleen geschoold is op de leest van dEUS in zijn jongere jaren, maar ons ook doet denken aan de hysterica van Muse inclusief die heerlijke falset stem. Alles lijkt te kloppen; technische beheersing van de instrumenten, veel creativiteit met een traditionele bezetting, en de jonge kerels zijn subliem op elkaar ingespeeld.  Nog nagenietend van deze heerlijke band , gaat de jury in beraad.  Ze zullen het vanavond niet makkelijk gaan krijgen. 

Na 10 minuten in conclaaf te hebben gezeten komt de jury met hun eindoordeel; Noble Tea zien ze heel erg graag terug in de finale van T-strijd. Aan de hand van de publiekstemmen was dit ook het geval, en daarmee worden De Hobbyisten als tweede publiekswinnaar automatisch halve finalist.  Met Capital Sentimental als eerder geplaatste finalist belooft dit nu al een finale van hoog niveau te gaan worden. Op vrijdagavond 21 januari treden Simius, Back At Seven, Challenger en Praise The Hero aan in voorronde drie. Dan zal duidelijk worden wie van hen zich zal gaan mogen aansluiten bij deze T-tanen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland