Gork A27, Yellow en Zinkzand trappen PopAanZee af in Brogum! Gork A27, Yellow en Zinkzand trappen PopAanZee af in Brogum!

Coaches bekend gemaakt tijdens lustrum

, Ben Willemsen

Gork A27, Yellow en Zinkzand trappen PopAanZee af in Brogum!

Coaches bekend gemaakt tijdens lustrum

Ben Willemsen ,

Het eerste lustrum van Pop Aan Zee wordt gevierd in poppodium Brogum met een zondagmiddagmatinee. Het bandcoachingstraject gaat dit jaar aan de slag met drie veelbelovende bands. Tussendoor verzorgen de dj’s Oorgasme de sounds en verzorgt Visual Vibes het beeld.

Coaches bekend gemaakt tijdens lustrum

Pop Aan Zee trapt dit jaar af in Brogum.  Het samenwerkingsproject van Poppuntzeeland en vijf Zeeuwse poppodia bestaat 5 jaar. De opkomst is mager te noemen en heeft wellicht met het tijdstip te maken. Gelijktijdig met het optreden worden ook de coaches bekend gemaakt voor de drie deelnemers aan het bandcoachingstraject. Ace Mirko Zec (drummer bij Indieband Customs en producer) gaat Gork A27 coachen. Yellow wordt gecoached door Martijn van Agt (gitarist bij o.a. Anouk en Ilse de Lange). Zinkzand wordt begeleid door Onno Kortland van Stuurbaard Bakkebaard.

Gork A27,  de terechte winnaar van de Zeeuwse Belofte, opent  de matinee. Helaas vanavond zonder saxofonist. Volgens zanger/gitarist Tim Roos waarschijnlijk het eerste en laatste concert zonder. Ondanks dat de saxofoon een belangrijk deel van de psychedelische sound van de band bepaalt zetten de mannen toch een lekkere show neer, met heerlijk gelaagde nummers. Van de drie bands degene met de meeste potentie om nationaal door te kunnen breken. Podiumervaring en goede coaching kunnen deze band nog ver brengen.

Yellow gooide hoge ogen tijdens de Zeeuwse Belofte met hun frisse popsongs. Vanuit het niets leek de band er ineens te zijn. Er werd gelijk hoog ingezet met de Zeeuwse Belofte, en lijkt dit vooralsnog met het coachingstraject van Pop Aan Zee te verzilveren. Het thema “Yellow” zien we terug in de kledingkeuze van de zangeres en bassist. Dit thema zou best wat meer zichtbaar mogen zijn in de band, want het komt nu wat saai over.
De leden van de band zetten een leuke show neer, al mag het allemaal wel wat spannender. Aan het eind begint de aandacht te verslappen. Gelukkig sluit Yellow af met wat mij betreft het meest interessante  nummer van de set, waardoor ze mijn aandacht weer krijgen. 

Voor Zinkzand is het een “thuiswedstrijd” in Brogum. De Schouwse rhythm & stampblues band maakt aanstekelijke maar rommelige & rauwe blues, zoals dat volgens henzelf bedoeld is. Op de achtergrond worden diverse visuals getoond die erg goed passen bij dit optreden.
De set is ook rommelig, het podium staat helemaal vol en de keyboards zijn versierd met kerstlampjes. Regelmatig valt het stil vanwege het wisselen van instrumenten. Maar uiteindelijk maakt dat niet uit en is ook de charme van de band. De basis van de muziek is blues, maar er wordt regelmatig een uitstapje gemaakt naar andere genres, wat het geheel interessanter maakt. Er wordt door het publiek zelfs even geskankt op een heerlijk Ska-rifje wat ineens door een bluesnummer komt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland