Bullcreek maakt debuut op Metal-core Hoek dit weekend Bullcreek maakt debuut op Metal-core Hoek dit weekend

Zaterdag twaalfde editie mini-festival in dorpshuis

, Gijs Kamphuis

Bullcreek maakt debuut op Metal-core Hoek dit weekend

Zaterdag twaalfde editie mini-festival in dorpshuis

Gijs Kamphuis ,

De Hoekse Rakkers organiseren zaterdag 19 november het eendaags festival Metal-core Hoek. In het dorpshuis van Hoek zullen acht bands het podium betreden. The Lucifer Priniple als hoofdact en het Zeeuws-Vlaamse Bullcreek als groentje. Verder is ook het Braziliaan Seita van de partij.

Zaterdag twaalfde editie mini-festival in dorpshuis

Metal-core Hoek, het is een begrip bij de liefhebbers van harde muziek in Zeeuws-Vlaanderen. Al jaren zorgt de organisatie voor een afwisselt maar hard programma wat wordt afgesloten door een relatief grote naam in de scene. Deze editie is de meest in het oogspringend echter een band die zijn aller eerste show ooit doet: Bullcreek, uit de omgeving van Terneuzen. Aan ervaring echter geen gebrek.
Deze nieuwe Zeeuwse metalband bestaat namelijk uit (ex) leden van onder andere Collatoral-Damage, Mindlink en Burial. Het podium is dus bekend terrein voor deze heren. Afgaande op de eerste demo’s wordt het behoorlijk headbangen tijdens de set van dit vijftal, die met de hoofdbestanddelen metal en stonerrock hun act op de kaart willen zetten. Een mooie primeur voor het festival.

Ook bijzonder is de aanwezigheid van Seita. Deze Brazilianen komen nummers van hun debuut ‘Asymmetric Warfare’ voorstellen. De band heeft al een behoorlijke tijd Amsterdam als uitvalsbasis dus van heel ver hoeven ze niet te komen. Ergens doen deze heren wel denken aan hun illustere landgenoten Sepultura. Seita is echter bruter en krachtiger dan die groep nu is. Dit omdat de death metal meer op de voorgrond staat bij dit viertal.

Hoofdact deze editie is The Lucifer Principle. De formatie is misschien wel de beste death metalband van ons land. Zeker na het wegvallen van God Dethroned. De band uit Apeldoorn brengt old school death met een moderne twist en bracht tot op heden drie albums uit, waarvan ‘Welcome To Bloodshed’ uit 2009 de laatste is. Aan nieuw materiaal wordt gewerkt, maar eerst moet het dak van het dorpshuis eraf.

Metal-core Hoek begint om 15:00 uur in het dorphuis in Hoek, kaarten kosten € 10,-
Tijdschema:

The Zygoma Disposal (B)        15:00 – 15:30
Bloodshift                                16:00 – 16:45
The Scarlet Claw                     17:15 – 18:00
Endless Cycle                          18:30 – 19:15
Bullcreek                                 19:45 – 20:15
Neck Break Nation                  20:45 – 21:45
Seita (Bra)                               22:15 – 23:15
The Lucifer Principle                00:00 – 01:00

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland