Autumn schudt Brogum bijna van zijn grondvesten Autumn schudt Brogum bijna van zijn grondvesten

Hard optreden imponeert

, Ben Willemsen

Autumn schudt Brogum bijna van zijn grondvesten

Hard optreden imponeert

Ben Willemsen ,

Na 8 jaar staat Autumn weer eens in Brogum. De veelzijdige symfonische metalband heeft net een nieuw album en heeft haar wortels stevig verankerd in een hard ’n heavy sound. De decibelmeter in Brogum piekt over de 105 dB.

Hard optreden imponeert

Nederland is het Mekka voor de female fronted gothic metal, het beloofde land voor mooie muziek en mooie vrouwen.  Naast de internationaal doorgebroken bands, zijn er minder bekende maar nog steeds ongelooflijk goede, zoals Nemesea en Autumn.  Een mooie rol bij Autumn is weggelegd voor zangeres Marjan Welman, die met haar prachtige stem de band naar een hoger niveau heeft getild.

De avond wordt geopend door de Vlissingse metalband Starlit Nights. Ze zetten een prima show neer, maar de vocalen weten niet in ieder nummer te boeien. Dat is met het optreden van Autumn wel anders, de stem van Welman overtuigt zeer. Autumn kent een toenemend aantal vertakkingen naar progressieve metal met alternatieve twists in de songs. De nummers blijven boeien en het optreden is energiek.  Maar, jongens, wat stond het geluid hard! Dat Brogum nog overeind staat…

Autumn mag zich muzikaal zeker meten met bands als Delain, Epica en Revamp. Maar in de kleine synfonische (gothic) vijver lijkt Autumn toch steeds weer net achter het net te vissen. En dat is jammer, want deze band verdient meer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland