Zebrapad wint Regioruis Zebrapad wint Regioruis

Op zoek naar nieuw talent in Zierikzee

, Tekst: Andre Joosse Foto’s: Ben Willemsen

Zebrapad wint Regioruis

Op zoek naar nieuw talent in Zierikzee

Tekst: Andre Joosse Foto’s: Ben Willemsen ,

Afgelopen weekend was de finale van Regioruis in Brogum. Een finale met weinig bands die er echt uitspringen. Toch kwam de jury met een winnaar, de punkband Zebrapad.

Op zoek naar nieuw talent in Zierikzee

Vier voorrondes gingen er aan vooraf, de finale van talentenjacht Regioruis. De lijst van finalisten wordt gedomineerd door beginnende bands die nog te kort bestaan om een goed en volwaardig optreden te geven. Rond acht uur lopen wij het Zierikzeese podium Brogum binnen, op zoek naar nieuw Zeeuws talent.
 
Bas de Meijer is vanavond onze host en kondigt de acts aan. OkeDoei mag als eerste het podium op. Twintig minuten is Brogum getuige van een punk-metal optreden waarna de woordenschat van het publiek is uitgebreid met de nodige schuttingtaal.
 
Rebel96 zagen we al eerder in de PopSport finale in t Beest. De frontman laat even zien dat hij het gitaar spelen goed beheerst. Foutloos is het niet, maar de durf een gewaagde solo in te zetten is al genoeg voor het respect van de zaal. De zangstem wordt minder goed beheerst, waarschijnlijk de reden dat er veel instrumentaal werk in hun set zit.
 
Zebrapad brengt ons onvervalste punkrock met als inspirator voornamelijk het gerstennat. De band geeft een goede show weg. De zang gaat regelmatig de schreeuwerige kant op wat het optreden minder goed maakt. Een beter beheerste zang zal de band zeker klaar maken voor een succesvol vervolg, want de punkattitude is er zonder twijfel. Ook de jury denkt dit en kiest Zebrapad uit als winnaar van vanavond.
 
Boerenpunk uit de Zuid-Bevelandse polder. Fûck is trots op het Bevelandse dialect, dat is duidelijk. De drie jonge gasten zijn de Surrender van de toekomst. Leuke en grappige teksten over het leven in de polder op pittige punk. Liefhebbers van dialectrock, hou Fûck in de gaten!
 
Valkenburg en Houg spelen akoestische rock geïnspireerd op voornamelijk Oasis. Zowel muzikaal als tekstueel komt deze inspiratie duidelijk naar voren. In vergelijking met Scarabee, waar beide heren ook in zitten, klinkt de zang stukken beter. Blijkbaar geeft een akoestisch optreden de rust die nodig is voor de zanger om zich goed te kunnen concentreren op de zang. Het duo speelt op gitaar en toetsen, de liedjes zijn catchy en zijn na het harde metal en punk geweld een rustpunt. Toch slaat aan het einde van hun optreden de verveling wat toe. De nummers blijken allemaal wat op elkaar te lijken en daardoor zakt het enthousiasme bij het publiek weg.
 
Dan is het tijd voor de Hulstenaren Bloodshift. Hun stijl bestaat voornamelijk uit metal, maar ook grunge en hardrock is terug te vinden in hun Bloodshift sound. Hoewel elke band zijn eigen fans heeft meegenomen blijkt al snel dat iedereen fan is van deze band. Het optreden spat van de energie en dit zweept de hele zaal op. Een vette rockshow en naar mijn idee de beste en meestbelovende act van deze finale.
 
Als laatste act mag rapper Shif zijn hiphop skills laten zien. Het blijft moeilijk om in een bandjescontest ook rap mee te nemen. Een aparte tak van sport die moeilijk te vergelijking is met het gitaargeluid van de andere bands. Wel maakt Shif het bruggetje naar special act Diggy Dex, die de avond in Brogum afsluit.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland