Verslag Bevrijdingsfestival Zeeland [3VOOR12Zeeland stage]

Lokaal talent bewijst zich

Redactie 3VOOR12/Zeeland ,

Een zonovergoten bevrijdingsfestival in Zeeland. Een verslag van de acts op ons eigen 3VOOR12/Zeeland podium.

Lokaal talent bewijst zich

Voor de tweede keer is er weer een 3VOOR12/Zeeland podium op het bevrijdingsfestival. Het podium waar lokaal talent zich kan bewijzen. Dit jaar een veelzijdige line-up, van hiphop via ska naar rock en funk.

De eerste act is Maarten Swaan, een oud-Zeeuw, want hij woont tegenwoordig in Barcelona. Swaan kan nog even profiteren van de drukte die de Opposites op het Bellamypark hebben veroorzaakt. Maar hij houdt zijn optreden klein, een gitaar en percussie is alles wat hij nodig heeft om zijn verhalen te vertellen. Mooie en persoonlijke verhalen over de liefde en het leven. Een mooi begin van de dag! (AJ)

Er staat al redelijk wat publiek voor het 3VOOR12/Zeeland podium wanneer Groover begint te spelen. De pop, ska- en reggaeband uit Bergen op Zoom levert een energieke show en tijdens een aantal nummers doen er twee rappers mee wat voor een leuke variatie zorgt. Het zomerse weer in combinatie met de aanstekelijke reggae/ska beats en de vrolijke zangeres maakt het bijna onmogelijk voor het publiek om niet te dansen. En zo zit de sfeer er in het begin van de namiddag al goed in bij de festivalgangers. (JS)

Voor de tweede keer staan de mannen van De Formatie op het bevrijdingsfestival. Chriskras (Christian van Zweden) en Tommy Tijdperk (Thomas Meissner) weten met veel humor het, opvallend diverse, publiek mee te krijgen in hun frisse en rauwe hiphop. Deze twee rappers uit Goes zijn duidelijk trots op hun Zeeuwse roots en winnen daarmee veel sympathie bij de festivalgangers. Met de hulp van DJ Salmon weten ze, zeker na het inzetten van een dubstep nummer, meer en meer mensen aan het bewegen te krijgen. Het publiek krijgt meerdere keren een “waterdouche” over zich heen, maar die worden enthousiast ontvangen. Wanneer het weer wat rustiger lijkt te worden, halen ze gastrapper BDM op het podium en knallen ze nog even door. Deze Zeeuwen voelen zich duidelijk op hun gemak op het podium en dat zorgt voor een ontspannen, maar toch energiek, optreden. De Formatie heeft opnieuw bewezen festivalwaardig te zijn. (CA)

De jonge gasten van The Chimney maakten al een uitstekende indruk als supportact van Go Back To The Zoo en als winnaar van Hooi!Koorts en ook vandaag laten ze een positieve indruk achter op de bezoekers van het bevrijdingsfestival. Het jeugdige enthousiasme van de band werkt aanstekelijk en het publiek staat lekker mee te dansen en zingen wanneer covers als Driver’s Seat van Sniff’n’ The Tears en Riverside van Sidney Samson de revue passeren. Maar ook tijdens de eigen geschreven poprock nummers weten ze het publiek in te pakken. Een band waar we zeker nog meer van zullen horen! (JS)

Swingende afsluiter op het 3VOOR12/Zeeland podium is The Score. En The Score is funk, niet meer en niet minder. The Score doet waar het goed in is en dat is funk spelen. In drie kwartier komen verschillende funk stijlen voorbij. Voor het podium wordt ook gedanst, want stilstaan is eigenlijk geen optie bij deze muziek. Voor de liefhebber een mooie afsluiter, maar het merendeel loopt richting hoofdpodium om daar de laatste artiest te gaan beluisteren. (AJ)

Verslag: Jamie Scherbeijn, Gijs Kamphuis, Cecile Adrianow en Andre Joosse.