Vanderbuyst still rocks our bottom Vanderbuyst still rocks our bottom

Maar eerst doen The Pikeys het even voor

, Tekst: Jeroen de Back Foto's: Jamie Scherbeijn

Vanderbuyst still rocks our bottom

Maar eerst doen The Pikeys het even voor

Tekst: Jeroen de Back Foto's: Jamie Scherbeijn ,

Vanderbust en The Pikeys stonden afgelopen zaterdag in de Pit. Ik verwachtte niets minder dan een stevige pot (hard)rock 'n roll. En dat kreeg ik ook.

Maar eerst doen The Pikeys het even voor

The Pikeys... dat doet me -uiteraard- vooral denken aan Snatch. Ik verwacht zigeuners, bontjassen en een onbetaalbare hoeveelheid goud, maar krijg er bedeesde stonerrockers voor in de plaats. Niets mis mee, hoor, helemaal niet zelfs. Bedeesd slaat namelijk alleen op hun kleding, want voor de rest zijn ze lekker enthousiast en vooral de zanger is erg beweeglijk (of eigenlijk kan ie gewoon geen moment stil staan). Vanaf het eerste nummer maken ze een stevige start, met hun muziek die dus als stoner bestempeld wordt.

En stoner is het ook wat mij betreft. Leuk is wel dat de zanger naar mijn idee even goed blues of funk zou kunnen zingen. Hun set van drie kwartier boeit me van voor tot achter en daarmee laten ze Vanderbuyst alvast even zien waar de lat ligt.

Dat het bij local heroes Vanderbuyst draait om lange haren, headbangen en strakke broeken, dat weten we nou wel. Maar zelfs nu ik ze voor de zoveelste keer zie, verveelt me dat nog niet. Van deze oldschool hardrockers verwacht je een dikke, retestrakke set. Zeker nu ze zijn begonnen aan hun Europese Tour met Saxon en ze er meer dan een handvol festivals op hebben zitten, verwacht je dat ze in topvorm zijn. Ik was dan ook blij te constateren dat ze, zelfs na het eerste deel van die Tour en meer dan een handvol festivals, nog steeds strak spelen.

Ze spelen wel relaxter, dat dan weer wel. Of dat is omdat ze al vaker in de Pit hebben gespeeld, of omdat ze zich sparen voor het vervolg van de tour, dat is natuurlijk moeilijk te zeggen. Hoe dan ook: het is vet en de vaste schare fans rockt weer keihard mee met nummers als Stealing Your Thunder en From Pillar to Post

Vanderbuyst rockte weer onze bottom. En thuis slaat mijn dochter van één tegen alles wat los en vast zit met Barry's versleten drumstokje. Als dat maar goed komt!


Meer Vanderbuyst op de landelijke site van 3VOOR12.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland