Terug in de tijd tijdens So 80’s & 90’s danceparty Terug in de tijd tijdens So 80’s & 90’s danceparty

Een avondje terug naar The A-Team, Micheal Jackson, Dickmann’s negerzoenen en Star Wars

, Tekst: Cecile Adrianow Foto's: Andre Joosse

Terug in de tijd tijdens So 80’s & 90’s danceparty

Een avondje terug naar The A-Team, Micheal Jackson, Dickmann’s negerzoenen en Star Wars

Tekst: Cecile Adrianow Foto's: Andre Joosse ,

DJ Sandstorm, DJ Wired en VJ Dajo lieten ’t Beest afgelopen zaterdag die goeie ouwe tijd herleven. Even waanden we ons weer in de hoogtijdagen van The Fresh Prince of Bel Air, Ghost Busters, The Spice Girls en natuurlijk de Sony Walkman.

Een avondje terug naar The A-Team, Micheal Jackson, Dickmann’s negerzoenen en Star Wars

Voor de tweede keer presenteren DJ Sandstorm (Sander Verhaar) en DJ Wired (Wilfred Goncalves) de So 80’s & 90’s danceparty. Na het grote succes van de eerste editie, november vorig jaar in De Klomp in Ovezande, is het deze keer aan de bezoekers van ’t Beest om in de tijdmachine te stappen. Wederom worden ze visueel ondersteund door VJ Dajo (Dajo Brinkman) uit Goes.

De avond begint rustig. In de, met roze licht en ballonnen gevulde, zaal verzamelt zich langzaam een gemengd publiek. Sommigen zullen de eighties en nineties bewust meegemaakt hebben, anderen waren misschien nog maar net uit, of zaten nog in, de luiers.
Zoals altijd zijn de mensen in het begin wat afwachtend en kijken ze een beetje rond zich heen. Maar dankzij VJ Dajo hebben we allemaal wat te doen tijdens deze fase van de avond. Via een scherm vertoont hij, als flashbacks, reclames en tv-programma’s uit de jaren 80 en 90. Regelmatig tikken mensen elkaar aan en wordt er, in een feest van herkenning, gelachen om deze kleine stukjes geschiedenis.

Zo komt er een reclame van Dickmann’s negerzoenen langs. De lekkernij die wij tegenwoordig niet meer bij de originele naam mogen noemen, werd toen welliefst gepromoot door een negroïde jongetje! Ook zien we de reclames van Punica, Kindercola en Sony Walkman langskomen. Maar ook de tv-programma’s worden niet vergeten. Klassiekers als The A-team, The Fresh Prince of Bel Air en Teenage Mutant Ninja Turtles worden op het scherm getoond. Geweldig om deze, lang vergeten, beelden weer terug te zien! Hulde!

Zo begint langzaam maar zeker de stemming er goed in te komen en beginnen de eerste mensen een dansje te wagen. Al snel begeven meer en meer mensen zich op de dansvloer.

De dj’s trakteren ons omstebeurt op de meest uitlopende muziek en zo blijven, ondanks de warmte, de aanwezigen volop in beweging. Van The Prodigy tot de The Spice Girls, het komt allemaal aan bod.
Na zo’n 5 uur lang geswingd te hebben eindigen de dj’s de avond met het theatrale “Star Wars theme song”. Dan is het tijd om voorlopig weer terug te keren naar het jaar 2011. Jammer.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland