Racoon geeft Goes een voorproefje van hun nieuwe album Racoon geeft Goes een voorproefje van hun nieuwe album

"Het is eigenlijk gewoon één dikke vette reünie"

, Tekst: Harrie Verveer Foto's: Andre Joosse

Racoon geeft Goes een voorproefje van hun nieuwe album

"Het is eigenlijk gewoon één dikke vette reünie"

Tekst: Harrie Verveer Foto's: Andre Joosse ,

Racoons nieuwe album 'Liverpool Rain' wordt op 12 mei gepresenteerd op de officiële album releaseparty in Paradiso. De band laat echter zien dat ze niet vergeten zijn waar hun roots liggen, want Goes kreeg afgelopen Zaterdag alvast een voorproefje in 't Beest!

"Het is eigenlijk gewoon één dikke vette reünie"

Het nieuwe album 'Liverpool Rain' van Racoon ligt vanaf 6 mei in de winkels en wordt op 12 mei gepresenteerd op de officiële album releaseparty in Paradiso in Amsterdam. De band laat echter zien dat ze niet vergeten zijn waar hun roots liggen, want Goes krijgt vanavond alvast een voorproefje in 't Beest! Twee keer zelfs; omdat het originele optreden dat om 22:00 gepland stond heel erg snel was uitverkocht, en de band toch iedereen een kans wilde geven om te komen, werd besloten om een extra optreden om 17:00 te organiseren.

Wij hebben ervoor gekozen om het late optreden te bezoeken. Bij binnenkomst is de klamme, warme lucht van het eerdere optreden nog duidelijk voelbaar. Terwijl het gemêleerde publiek binnenstroomt vullen de rook machines de zaal alvast met rook, als een voorbode van wat zo komen gaat.

Tien uur stipt. Het zaallicht gaat uit, de band komt het podium op en zet het eerste nummer in.  De nummers van de nieuwe cd zijn duidelijk te onderscheiden van Racoons eerdere werk. Het geluid klinkt serieuzer, volwassen, soms haast bombastisch, en lijkt meer dan ooit onderhevig te zijn aan folk-invloeden. Het London Chamber Orchestra, waarmee het album is opgenomen, is er om begrijpelijke redenen niet bij, maar dit gemis wordt prima opgevangen door de toetsenist.

Het publiek stond tot nu toe rustig te luisteren, maar het nummer 'Hero's in town' zorgt voor herkenning en maakt dat in no-time het merendeel van de zaal hartstochtelijk mee staat te zingen. De nieuwe nummers worden afgewisseld met oude klassiekers. Logisch ook, want dit is tenslotte nog niet de officiële cd presentatie maar meer een "dikke vette reünie", zoals zanger Bart van der Weide het zelf noemt. Het is vanavond dan ook vooral een feestje: niks moet en alles mag. Alle populaire nummers van de afgelopen veertien jaar komen voorbij, waaronder natuurlijk 'Every Day I Love You More', 'My Town' en de nieuwste single 'No Mercy'.

Halverwege het optreden vraagt de band met het nummer 'Don't Give Up The Fight' aandacht voor stichting Jayden, waar Van der Weide sinds enkele jaren ambassadeur van is. Een indrukwekkend nummer en een rustpunt in de set. Het tempo wordt hierna weer voorzichtig opgevoerd, om uiteindelijk uit te komen bij het nog altijd verplichte 'Feel Like Flying', inclusief reggae uitvoering en meezing momentjes.

De band verlaat het podium en het publiek weet dat 'we want more' roepen niet eens nodig zal zijn om de band terug te laten komen. Natuurlijk trakteert Racoon 't Beest nog op een spectaculaire toegift, en de toch al succesvolle avond is compleet. De muziek, de lichtshow en de presentatie, alles was van het niveau dat je normaal alleen ziet bij bands die podiums als 't Beest al lang ontgroeid zijn. Racoon kan het echter niet laten om af en toe terug te komen naar de plaats waar het destijds allemaal is begonnen, en Goes nog maar eens te trakteren op een onvergetelijke avond.

Luister Liverpool Rain hier.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland