Nine O’Clock afgelast Nine O’Clock afgelast

Dancefeest kan niet aan eisen vergunning voldoen

, Gijs Kamphuis

Nine O’Clock afgelast

Dancefeest kan niet aan eisen vergunning voldoen

Gijs Kamphuis ,

Het groots opgezette dancefestival Nine O’Clock in Hulst gaat niet door. Volgens de gemeente Hulst kan de organisatie niet aan de vergunningeisen voldoen. De 8000 kaartjes uit de voorverkoop kunnen worden ingeleverd.

Dancefeest kan niet aan eisen vergunning voldoen

Hardwell, Jordy Lishious, Erick E, Jeugd van Tegenwoordig, The Partysquad. Zo maar wat namen die gestrikt waren om 9 juli Hulst onveilig te maken. Het gaat niet gebeuren. De organisatie van Nine O’clock was te laat met het verstrekken van alle gegevens om een vergunning te krijgen, zo blijkt uit de verklaring van de gemeente. Die laat het volgende weten op haar website.

 

Volgens artikel 1:2 van de Algemene Plaatselijke Verordening Hulst dient het bevoegd bestuursorgaan normaal gesproken binnen een termijn van acht weken op een aanvraag voor een evenementenvergunning te beslissen. De Stichting Nine O’Clock wist echter niet alle benodigde gegevens op tijd te verstrekken, waardoor er vragen bleven.

Om die reden is in samenspraak met de Stichting Nine O’Clock besloten om de beslistermijn te verlengen, opdat de stichting aanvullende gegevens zou kunnen verstrekken. Sinds de vergunningaanvraag zijn er diverse gesprekken geweest waarbij de gemeente en de hulpdiensten meermaals uitgebreid hebben toegelicht wat van de Stichting Nine O’Clock werd verwacht betreffende aan te leveren informatie en gegevens.”

 

De stichting heeft nu zelfstandig besloten om de volledige vergunningaanvraag in te trekken. Zij zien volgens de gemeente geen mogelijkheden meer om op tijd aan de gestelde vergunningseisen te kunnen voldoen.

 

Kaarthouders kunnen hun geld terugkrijgen via de organisatie. Die meld dat ze contact kunnen opnemen via www.nine-o-clock.nl, maar de website lijkt met het festival mee verdwenen te zijn. Wie een kaartje van de website heeft aangeschaft, krijgt automatisch bericht per e-mail. Voor degene die het kaartje bij een fysiek verkooppunt heeft gekocht is het dus even afwachten wanneer en of de website weer in de lucht is. De organisatie was nog niet bereikbaar voor een reactie.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland