Go Go Yubari winnaar Vestrockrally Go Go Yubari winnaar Vestrockrally

Line-up Vestrock nu compleet met Racoon en The Black Box Revelation

, Jamie Scherbeijn

Go Go Yubari winnaar Vestrockrally

Line-up Vestrock nu compleet met Racoon en The Black Box Revelation

Jamie Scherbeijn ,

Afgelopen Koninginnenacht werd er tijdens de Vestrockrally in Hulst gestreden tussen lokale bands om een podiumplaats te bemachtigen op de 2e editie van het festival Vestrock. De viermansformatie Go Go Yubari uit Breda/Hulst was de publieksfavoriet en mag op 4 juni Vestrock openen op de main stage.

Line-up Vestrock nu compleet met Racoon en The Black Box Revelation

Naast de eerder aangekondigde namen Triggerfinger, Goose, Shameboy, Krach, Suarez, Heist en Ilanois maakte de Stichting Vestrock onlangs bekend dat ook de Belgische band The Black Box Revelation en Racoon op 04 juni zullen spelen op het duurzame rock- en dance-evenement Vestrock. De laatste naam wordt vanavond op de Vestrockrally bekendgemaakt.

Bij het begin van de avond is er nog niet veel volk op de been wat waarschijnlijk te wijten is aan de regen. Gork A27 mag als eerste beginnen op de Vestrockrally. Deze Zeeuws-Vlaamse funkrock- en jazzband won vorige week de poptalentenjacht Steenworp in De Pit en ze kregen de publieksprijs bij het Walcherse festival Hooi!Koorts. Het is een jonge band met een indrukwekkende, overtuigende zanger (Tim Roos) welke bij vlagen aan Jeff Buckley doet denken. De saxofoon zorgt voor een geheel eigen sound.

Go Go Yubari, de viermansformatie uit Breda en Hulst, zet een sterke pop-rock show neer met invloeden van Mintzkov en Placebo. Met hun strakke pakken heeft de band duidelijk aandacht besteed aan hun performance en uiterlijk.

De derde band van de avond is The Programme uit het Belgische De Pinte. De drie broers Jon, Abe en Jay brengen samen met gitarist Sevy en drummer Mo6 melancholische rock- en popnummers. De wat stevigere rocknummers hebben wel wat weg van Pearl Jam. De volgende Belgische band, Gazzomind, doet hier nog een schepje bovenop. Met hun snoeiharde rocknummers blazen ze de uit vroege jaren 90 grunge nieuw leven in, maar met behoud van een uniek en verfrissende sound.

Als laatste is Zerah John & The Great Escape uit Middelburg aan de beurt. Deze jonge band is binnenkort ook op het 3VOOR12/Zeeland minfestival te zien! Bij het eerste nummer is de stem van de zanger nog niet helemaal op nivo, maar het tweede nummer klinkt gelijk een stuk beter. De vergelijking met Moke is snel gemaakt. Ze spelen hun nummers vol overtuiging en zetten een goede podiumpresentatie neer, vooral de strakspelende drummer valt op.

Na afloop van de rally spelen er enkele deejays, waarbij vooral the Edukatorz uit Gent opvallen. Allevier de deejays (verder Paulo DC, Oorgasme, Fuck My Eardrums en Class Hero) staan ook op Vestrock.

We moeten even wachten op de uitslag, maar uiteindelijk kiest het publiek (ca. 750 bezoekers) voor Go Go Yubari. Zij mogen dus op 4 juni openen op de mainstage van Vestrock.

 Net als in 2010, zal er weer een tweede podium zijn voor regionaal talent. De volgende Zeeuwse Pop Aan Zee bands staan op dit podium:

Capital Sentimental is een vijfkoppige Zeeuwse band die progressieve psychedelica maakt. Zij noemen hun muziek zo omdat het psychedelisch is, maar de heren zijn ook niet bang om genreoverschrijdend bezig te zijn. Gedoog-Zeeuwen (ze komen uit Brabant namelijk) Volt Violin won in juni 2010 de Zeeuwse Belofte. Volt Violin is als een bliksem die inslaat. Een energieke wisselwerking tussen vijf personen met veel potentie. Pure songs, vol spanning en emotie! Eva Auad speelt sinds haar tiende piano en schreef op haar twaalfde al eigen nummers. Ze pakt je met haar melodieuze, soms funky, soms soulachtige liedjes onmiddellijk in. De liedjes krijg je na het concert niet meer uit je hoofd. Eva Auad is bekend van de talentenwedstrijd The Voice of Holland.

Stichting Vestrock kondigt bovendien met trots aan dat op 4 juni 2011 op het festivalterrein het, van onder andere de Gentse Feesten bekende, Duvel Droomschip komt te staan. Deze onconventionele zeilstructuur doorbreekt het reguliere tentenlandschap en is een kunstwerk op zich. Het Duvel Droomschip vormt de thuisbasis van de Vestrock University en biedt een weergaloos derde podium.

Meer informatie is te vinden op www.vestrock.nl

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland