Donald D host 12 uren hiphop Donald D host 12 uren hiphop

"Hiphop is more than rap music"

, Andre Joosse

Donald D host 12 uren hiphop

"Hiphop is more than rap music"

Andre Joosse ,

“I am here representing the four elements of hiphop, Bboying, Graffiti, DJing and Mcing” En daar moet iedereen het wel eens mee zijn. Rapper, excuus… hiphopper Donald D host vandaag het festival 12 Hours Of Hiphop.

"Hiphop is more than rap music"

“Jay-Z is no hiphop artist, he is a rap musician. I don’t see no Jay-Z Here on 12 hours Of Hiphop? Do you? That because he ain’t hiphop!” Een statement waar de jeugd het nu niet helemaal mee eens is. “I am here representing the four elements of hiphop, Bboying, Graffiti, DJing and Mcing” En daar moet iedereen het wel eens mee zijn. Rapper, excuus… hiphopper Donald D host vandaag het festival 12 Hours Of Hiphop in Goes. De hele dag duikt de Amerikaan op bij de diverse activiteiten. Zo host hij de rap contest en de dance battle op het festival. Hij laat zijn respect zien aan de grafitti artiesten en geniet duidelijk van de hiphop vibe op het festival.

Zijn optreden staat vanavond op het programma, maar eerst zullen Overdosis, Zire en diverse dj’s het podium vullen. Ondanks het schitterende weer is het niet druk. Er staan maar een handje vol met mensen voor het podium. De dance battle trekt meer publiek, met diverse urban dansstijlen dagen de deelnemers elkaar uit voor een jury.

Voordat Donald D zelf het podium betreedt wordt er nog een show gegeven door MC Bee en zijn crew. Een goed optreden als opwarmer voor de Rhyme Syndicate rappper. Helaas valt zijn optreden erg tegen. Zijn Rhyme Cyndicate nummers zijn goed te doen, maar eigen nummers, en vooral zijn nieuw werk valt zwaar tegen voor iemand die zichzelf ziet als een hiphop icoon. Meerdere keren haalt hij aan hoe erg hiphop hij wel is en dat de nieuwe generatie er maar niets van snapt. Ik had meer van Meneer D verwacht.

Na Donald D laat dj Irie nog een knap staaltje video scraching zien. Muziek, cabaret en een Obama speach worden al scratchend gemixt. Zonder twijfel heeft deze act nog wat finetuning nodig, maar Irie is goed entertainment terwijl we op de afsluiter Brainpower wachten.

Bij Brainpower is het gelukkig voller voor het podium. Veelal jongeren die alle nummers van Brain kennen en meerappen. Vanwege het uitgelopen programma is het maar een kort optreden, kort maar krachtig!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland